Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
brazilski klubovi kao jedan

Tragedija koja je ujedinila cijeli svijet: PSG donira pravo bogatstvo!

Mnogi su se nakon prvotnog šoka zapitali što će sada biti s klubom koji je ostao bez praktički cijele momčadi

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Svako malo pristižu vijesti iz Brazila koji oplakuje veliku tragediju - pad zrakoplova s igračima prvoligaša Chapecoensea. Prema najnovijim informacijama amputirane su obje noge preživjelom vrataru Jacksonu Follmannu. Ozljede su nažalost bile prevelike i liječnici nisu uspjeli spasiti nijednu nogu.

Preostala dvojica preživjela igrača Neto te Alan Ruschel i dalje su stabilno.

Mnogi su se nakon prvotnog šoka zapitali što će sada biti s klubom koji je ostao bez praktički cijele momčadi. Promptna reakcija stigla je iz nekoliko brazilskih prvoligaša koji traže da Chapecoense bude zaštićen od ispadanja u naredne tri sezone, te su ponudili svoje igrače na posudbu dok se klub ne stabilizira.

Coritiba, Corinthians, Palmeiras, Portugeuesa, Santos, Cruzeiro i Sao Paulo već su se oglasili da žele pomoći nesretnom klubu iz Santa Catarine, a očekuje se da će se istom pokretu pridružiti apsolutno svi klubovi iz brazilskih liga.

Nogometni savez Južne Amerike (CONMEBOL) objavio je da u idućoj godini želi uključiti Chapecoense u tamošnje najelitnije klupsko natjecanje, Copu Libertadores, te južnoamerički Superkup, Recopu, koji se igra između pobjednika Cope Libertadores i Cope Sudamericane, natjecanja čije su finale trebali igrati nesretni nogometaši.

Mnogi su klubovi već ponudili pomoć, a jedan od europskih velikana je Paris Saint-Germain koji je obavijestio FIFA-u kako će brazilskom klubu donirati 37,5 milijuna eura.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider