Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Imali su veliku sreću

Tri nevjerojatne priče onih koji se nisu ukrcali u avion i tako za "dlaku" izbjegli smrt

Svijet nogometa potresen je tragedijom brazilskog kluba Chapecoense.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nisu svi igrači Chapecoensea bili u avionu za Kolumbiju, u zrakoplovu koji se srušio nedaleko Medellina.

Nekolicina njih imala je tu sreću da zbog raznoraznih razloga propusti odlazak na utakmicu s Atletico Nacionalom u finalu Copa Sudamericane.

Jedini stranac u Chapecoenseu, argentinski napadač Alejandro Martinuccio, nije putovao u Kolumbiju zbog ozljede.

Jedan ozlijeđen, jedan slavio rođendan...

"Molite za moje prijatelje", izjavio je Martinuccio, igrač kojemu su ozljede prvo uništile karijeru, a evo sad i spasile život. On je za Chapecoense potpisao u travnju ove godine nakon što nije prošao liječnički pregled u klubu Ponte Preta. Imao je ozbiljnih problema, bio je podvrgnut operacijama na obje noge, ali se uspio vratiti nogometu u dresu Chapecoensea.

Nevjerojatna je i priča koju ima treći vratar kluba, Marcelo Boeck. On je 28. studenog proslavio 32. rođendan i zatražio je od čelnika kluba da ga oslobode odlaska u Kolumbiju, s obzirom da ne bi bio ni na klupi. Udovoljili su mu, ostao je kod kuće.

...a trenerov sin zaboravio putovnicu!

Veliku sreću imao je i Matheus Saroli, 21-godišnji sin trenera Chapecoensea Caija Juniora. On je na Facebooku objavio kako je trebao biti u avionu, ali je zaboravio putovnicu i nije se mogao ukrcati na kobni let kojeg su preživjela trojica nogometaša.

Njegov otac Caio Junior je, nakon što su u polufinalu eliminirali favorizirani San Lorenzo, izjavio:

"Da sam danas umro, umro bih kao sretan čovjek."

Nedugo nakon što se tragična vijest proširila, Martinuccio i Boeck stigli su u klupske prostorije, a brojni navijači i prijatelji Chapecoensea počeli su se okupljati ispred stadiona Arena Tonda kako bi odali počast poginulima.

Predsjednik kluba Plinio David de Nes Filho do zadnjeg je trenutka dvojio hoće li biti na tom letu. Odlučio se za drugi...

"Na tom letu su mi bili prijatelji za cijeli život. Nije to bila obična skupina ljudi koja se međusobno poštuje, bila je to obitelj. Živjeli smo u harmoniji, okruženi srećom. Prije nego što su se ukrcali u avion, rekli su da idu pretvoriti snove u javu. San je danas gotov", poruka je o kojom se Filho oprostio od poginulih.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider