Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
brinuo za prsten

Sjedili jedan kraj drugoga, ali vratar je ipak preminuo: ''Bio je budan i pričao je''

Tek su trojica nogometaša Chapecoensea preživjela stravičnu zrakoplovnu nesreću u Kolumbiji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Južnoamerički i svjetski nogomet zavijen je u crno. Zrakoplov koji je prevozio nogometaše brazilskog Chapecoensea srušio se kraj Medellina u Kolumbiji gdje se trebala igrati prva utakmica finala Copa Sudamericane koje je očekivano otkazano.

To je nova velika tragedija s nogometašima. U povijesti su najpoznatije tri najveće zrakoplovne nesreće u kojima su stradale legendarne momčadi Torina, Manchester Uniteda i Zambije.

Chapecoense je brazilski klub koji je ove sezone došao do najvećeg uspjeha u svojoj povijesti, no bajka se pretvorila u tragediju. Nakon šokantnih vijesti, iz Kolumbije je stigla ona koja govori o preživjelima koji su u teškom stanju.

Trojica preživjelih nogometaša

Među njima su Alan Ruschel  i Jackson Follmann. Pronađen je živ i vratar Danilo (na fotografiji), no uskoro je preminuo u bolnici u trenucima kada je pronađen još jedan preživjeli nogometaš, Helio Neto koji je također u teškom stanju. Preživjela su još dva člana posade te jedan novinar.

Poginulih je čak 76 osoba među kojima je gotovo cijela momčad (19 igrača), osam članova stručnog stožera, nekoliko prijatelja kluba i navodno preko 20 brazilskih sportskih novinara.

"Šestero ljudi spašeno je, no nažalost jedna je osoba preminula u bolnici. Svi su ostali putnici poginuli. Tragična bilanca ove nesreće je 76 žrtava", kazao je novinarima Jose Gerardo Acevedo, regionalni zapovjednik policije, prenosi Reuters.

Vratar ipak preminuo

Ruschel i naknadno preminuli vratar Danilo su sjedili zajedno u zrakoplovu čemu svjedoče objave Ruschela koji je bio vrlo aktivan na društvenim mrežama uoči polijetanja. Mislilo se kako su suputnici na sjedalima uspjeli preživjeti, no Danilo je, javljaju mediji, ipak podlegao ozljedama.

27-godišnji Alan Ruschel, koji je stigao u Chapecoense na posudbu iz Internacionala, stigao je prema izjavama svjedoka u bolnicu u svjesnom stanju. Mediji javljaju kako je ''bio budan, govorio, ali bio je u šoku''. Spominjao je svoju obitelj i te zamolio da mu netko pričuva vjenčani prsten. Njegova supruga Alissen je na društvenim mrežama zahvaljivala Bogu što je njen suprug preživio.

Ruschel je po informacijama koje prenose svjetski mediji pretrpio višestruke prijelome na tijelu te ima ozljede glave. 

Iz kluba Chapecoense na Facebooku su kratko objavili: "Neka Bog prati naše sportaše, dužnosnike, novinare i ostale koji su putovali s našom delegacijom". Dodali su i kako se neće više oglašavati, sve dok ne razmjeri nesreće ne budu u potpunosti poznati.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider