Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Osjećaj u stomaku"

Bjelica otkrio kako se odlučio za promjenu formacije: "Čim sam ih prvi put vidio..."

Dinamov trener pucao je od ponosa nakon veličanstvene pobjede na startu Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nenad Bjelica kockao se i pogodio - promijenio je formaciju Dinama, prvi put otkako je odlučio zaigrati se s trojicom centralnih braniča, i ispalo je fantastično.

Modri su s 4:0 deklasirali trećeplasirani sastav iz prošle sezone Serie A, a Bjelica je svog kolegu na klupi Atalante Gian Piera Gasperinija pročitao kao otvorenu knjigu.

"Vidjeli smo jednu ekipu koja igra neobičan nogomet, ni s jednom se dosada nismo susreli u Europi koja igra na način kao Atalanta i malo smo se prilagodili tome. Procijenili smo da u defenzivi moramo biti perfektni, a da ćemo prema naprijed u našoj igri i kvaliteti doći do šansi. Prvo poluvrijeme bilo je perfektno, sve što smo htjeli odraditi, i odradili smo", rekao je Bjelica u izjavi za HRT.

gol expired Kakva scena: Vatrogasac s Modrima proslavio gol koji se dugo čekao, izgrlili su ga u euforiji divider

Ideja s tri stopera - kad vam je to palo na pamet?

"A slušajte, nekad u stomaku dobijete osjećaj da to trebate napraviti. Od prvog trenutka kad sam ih vidio kako igraju, dobio sam osjećaj kako trebam pripremiti ekipu. S druge strane, nismo htjeli biti defenzivni, već raditi pritisak na njihov vezni red i zato smo igrali ovih 3-5-2."

"Bio sam siguran da ćemo u ovom sistemu biti bolji"

Golovi su padali na dosta atipičan način?

"Oni sigurno nisu očekivali da ćemo mi nešto mijenjati jer nikad nismo igrali ovako kao danas, ali, kažem, nismo nikad igrali niprotiv ekipe koja igra ovako kao Atalanta. Trebalo je malo i hrabrosti, odlučnosti, stali smo iza toga. U ponedjeljak smo odradili prvi trening s igračima u tom pravcu, na dan utakmice pokazali im neke detalje. Morali smo sakrivati neke stvari od medija, jasno vam je zašto nisam bio iskren. Ja sam bio siguran da ćemo u ovom sistemu mi biti bolji, uz našu energiju, navijače i motiv Lige prvaka."

gol expired Dinamo sa stilom prekinuo crni niz i izbjegao neslavni rekord: Gotov je post dug četiri godine divider

Trener Dinama posebno je pohvalio trostrukog strijelca Mislava Oršića.

"Htio sam iskoristiti njegovu brzinu, da Petković bude igrač koji navlači suparnike, a on iskoristi prostor koji se otvori. Mislav je postao i reprezentativac, radujemo se zbog njega, ali kao što je rekao, ovo je plod momčadske igre.

Vjerujete li da ovaj Dinamo može proći ovu skupinu?

Ukupno glasova:

Pogledajte izjave igrača Dinama nakon pobjede

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider