Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nije on ni lud

Bivši igrač savjetuje Mourinha: Dva pojačanja za atomski United

Crveni vragovi uspješno su otvorili novu sezonu ostvarivši gotovo stopostotan učinak.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iza Manchester Uniteda prvih je pet službenih utakmica nove sezone, a rezultatskim učinkom Crveni vragovi i svi njihovi navijači moraju biti zadovoljni.

Poslije četiri kola Premier lige United je vodeći s 10 bodova i gol-razlikom 12:2, a odradili su i uspješnu povratničku utakmicu u Ligi prvaka lakoćom pobijedivši Basel na Old Traffordu.

Samo u jednoj utakmici Manchester nije pobijedio, na gostovanju kod Stokea kada je, jedini put ove sezone, njihova obrana kapitulirala (dva pogotka koja im je postigao Eric Maxim Choupo-Moting jedina su dva koja je United primio u pet susreta).

Unatoč uspješnom ulasku u novu sezonu, prostora za napredak, naročito u igri, itekako ima. Osim sa sugestijama raznih nogometnih analitičara iz tjedna u tjedan, Jose Mourinho kao menadžer Uniteda nerijetko se zna susresti i s prijedlozima bivših igrača tog slavnog engleskog kluba, a koja su vezana uz pojačanja.

Tako je i sada Louis Saha, koji je za Manchester United igrao četiri godine (2004. – 2008.) i osvojio Ligu prvaka i engleski naslov dva puta, savjetovao Mourinhu da već u zimskom prijelaznom roku pokuša dovesti dva igrača.

Dobri savjeti, ali...

"Ja bih pokušao kupiti Raphaela Varanea. On je sjajan stoper i donio bi dosta toga dobrog u obranu Uniteda", izjavio je Saha, koji je u 124 nastupa za Crvene vragove postigao 42 gola.

"Drugi je igrač Pierre-Emerick Aubameyang. On je vrlo brz, ima osjećaj za prostor i uvijek prati loptu. On me dosta impresionirao posljednjih godina. Također, vrlo je važno i to da se radi o igraču koji ulaže u sebe i želi napredovati. Mislim da bi on bio dobro pojačanje."

Protiv ovih Sahinih riječi vjerojatno ni Mourinho ne bi imao ništa i složio bi se s time da bi i Varane i Aubameyang bili instant-pojačanja i igrači koji bi dali Unitedu dimenziju više. Ali, "mali" problem predstavljaju Real Madrid i Borussia Dortmund koji se neće tako lako odlučiti na prodaju dvojice igrača od kojih još puno toga očekuju u budućnosti...

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider