Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
united i bayern slavili

Najskuplji napad svijeta samljeo Celtic: PSG protutnjao Glasgowom!

Velik broj pogodaka postignut je na otvaranju nove sezone Lige prvaka u skupinama A i B.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ako se po jutru dan poznaje, napad PSG-a bit će teško zaustavljiv ove sezone kako u francuskom prvenstvu, tako i u Ligi prvaka. Parižani su gostovali kod škotskog Celtica u sklopu 1. kola skupine B Lige prvaka i slavili s uvjerljivih 5:0, a Neymar, Cavani i Mbappe su se upisali u strijelce!

PSG je očitao nogometnu lekciju škotskom prvaku, te je ubio svaku neizvjesnost susreta u prvih 45 minuta. Parižane je u vodstvo doveo Neymar u 19. minuti nakon lijepog proigravanja Rabiota. Petnaestak minuta kasnije Neymar je glavom spustio loptu za Mbappea koji lakoćom matira domaćeg vratara.

CELTIC - PSG 0:5

Pet minuta prije kraja prvog dijela Jozo Šimunović je oborio napadača PSG-a u šesnaestercu, a Cavani je mirno realizirao udarac s bijele točke. Pred sami kraj utakmice Lustig je poslao loptu u vlastitu mrežu za 4:0, a samo dvije minute kasnije Cavani je postigao svoj drugi pogodak za konačnih 5:0.

U istoj je skupini Bayern slavio protiv Anderlechta s "tek" 3:0, iako je od 11. minute igrao s igračem više. Robert Lewandowski, Thiago Alcantara i Joshua Kimmich zabili su za pobjedu bavarskog sastava.

MANCHESTER UNITED - BASEL 3:0

U skupini A Manchester United se lako obračunao sa švicarskim Baselom. Bilo je 3:0 za Crvene vragove, a jedina loša vijest za Josea Mourinha je ozljeda zadnje lože Paula Pogbe. Umjesto njega je u 19. minuti ušao Fellaini, koji je 16 minuta kasnije zabio nakon asistencije Younga. Početkom nastavka na 2:0 povisio je Romelu Lukaku, najbolji strijelac Crvenih vragova.

U samoj završnici utakmice zabio je i Marcus Rashford, koji je tako zabio u svakom debiju u svim natjecanjima u kojima je nastupio!

U istoj je skupini CSKA slavio kod Benfice s 2:1, nakon što je portugalski sastav poveo u 50. minuti preko Seferovića. Vitinho je u 63. zabio s bijele točke, a pobjedu Rusima je donio Žamaledinov u 71.

U srijedu su na rasporedu susreti 1. kola u skupinama od E do H. U skupini E sastaju se Liverpool - Sevilla i Maribor - Spartak Moskva. Skupina F donosi dvoboje Feyenoord - Manchester City i Šahtar - Napoli. U dvobojima 1. kola G skupine snage će odmjeriti RB Leipzig - Monaco, te Porto - Bešiktaš. Skupina H otvara natjecanje utakmicama Real Madrid - APOEL i Tottenham - Borussia Dortmund.

Rezultati susreta 1. kola Lige prvaka (12.9.):

SKUPINA A

BENFICA - CSKA MOSKVA 1-2 (Seferović 50/Vitinho 63pen, Žamaletdinov 71)

MANCHESTER UNITED - BASEL 3-0 (Fellaini 35, Lukaku 53, Rashford 84)

 

SKUPINA B

BAYERN MUENCHEN - ANDERLECHT 3-0 (Lewandowski 12pen, Thiago 65, Kimmich 90+1)

CELTIC - PSG 0-5 (Neymar 19, Mbappe 34, Cavani 40pen,86, Lustig 84ag)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider