Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'lijepo je znati'

Mora da boli: Evo gdje bi bio Bilićev West Ham da nije bilo sudačkih previda

West Ham Slavena Bilića u više je od nekoliko navrata ove sezone bio oštećen u sudačkoj prosudbi što je ostavilo duboki trag u prvenstvenom poretku...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kako su se treneri Premierlige ove sezone često žalili na sudačke odluke, bivši pomoćni sudac Glen Turner analizirao je nihove pogreške i predstavio poredak momčadi koji bi vrijedio da klubovi nisu oštećeni.

Ispada da je Bilićev West Ham najoštećenija momčad Premierlige! 'Čekićari' bi bez sudačkih pogrešaka bili na drugom mjestu u prvenstvu, a ovako su tek šesti. Leicester bi ostao vodeći, a Manchester United i Arsenal bi držali treće, odnosno četvrto mjesto.

Na konferenciji za medije uoči utakmice West Hama i West Bromwicha Albiona novinari su od Slavena Bilića tražili komentar na takav poredak.

"Lijepo je znati da smo mogli biti drugi na tablici, ali je najvažnija stvar da igramo dobro i da smo u dobroj poziciji četiri utakmice prije kraja prvenstva", kaže trener 'čekičara'.

"Više ne želim govoriti o tome. Kažu da se dobre i loše odluke izjednačavaju. U našem slučaju to očigledno ne vrijedi, barem ako je suditi po ljestvici", zaključio je Bilić čiju momčad, osim subotnjeg gostovanja kod 13-plasiranog WBA, još čekaju domaće utakmice protiv Swanseaja i Manchester Uniteda, te u gostima kod Stokea.

Istina je. Bilić je u nekoliko navrata ove sezone bio jako oštećen. Najočitiji i najbolniji previd dogodio se u četvrtfinalu FA Cupa kada je West Ham vodio na Old Traffordu protiv Manchester Uniteda 1:0 do same završnice utakmice. Onda je izjednačio Anthony Martial, a sudac je previdio prekršaj Schweinsteigera nad vratarom Randolphom, kojeg je onemogućio da reagirao na udarac Francuza. 

Bilić je imao u rukama i skalp Chelseaja na Stamford Bridgeu, ali mu je pobjedu oteo sudac koji je nasjeo na simuliranje Loftusa-Cheeka koji je izborio jedanaesterac. Nakon pogotka Fabregasa postavljen je konačni rezultat 2:2.

Bilo je tu još nekoliko previda poput onog protiv Crystal Palacea (2:2) ili onog protiv Arsenala (3:3).

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider