Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'ovo ulazi u povijest'

VIDEO Bilić jedva uspio kontrolirati svoje emocije nakon izbacivanja 'redsa'

Slaven Bilić bio je ponosan na svoje igrače nakon 'povijesne pobjede' nad Liverpoolom

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši West Hama predvođeni hrvatskim stručnjakom Slavenom Bilićem izborili su plasman u osminu finala engleskog FA kupa nakon što su u ponovljenom dvoboju 4. kola na Boleyn Groundu nakon produžetaka pobijedili Liverpool 2-1. Junak utakmice bio je Angelo Obinze Ogbonna koji je pobjednički pogodak postigao u 120. minuti utakmice, odnosno produžetka.

"Ne mogu kontrolirati svoje emocije. Ovo je uistinu posebna noć. Nema ništa loše u tome da kažemo da je ovo posebna noć za naš klub. Velika noć za West Ham", govorio je uzbuđeni Bilić.

"U redu, riječ je o tek osmini finala, ali bila je to večernja utakmica, protiv Liverpoola, naša posljednja sezona na Upton Parku, igrala se do 120. minute i zabili smo za pobjedu u posljednjim sekundama. Zato će ova utakmica otići u povijest kao jedna od najznačajnijih večeri u povijesti našeg kluba", tvrdi hrvatski stručnjak.

Prije devet dana Liverpool i West Ham su na Anfieldu odigrali bez golova, pa je utakmica ponovljena, ali ovoga puta na travnjaku 'čekićara'. Niti večeras nije bilo pobjednika u regularnih 90 minuta igre. Susret je završio 1-1, pa je pitanje pobjednika razriješeno u produžetku u kojem su domaćini stigli do gola i velikog slavlja.

"Neki naši igrači nisu igrali na svojim uobičajenim pozicijama, no svi su odradili fantastičan posao. Nismo imali slabu kariku u momčadi i ponosan sam na sve dečke, ostavili su srce na travnjaku. Kada bi uvijek igrali ovako bili bi u stanju pobijediti svakoga u Engleskoj", zaključio je Bilić, nakon čega je gospodin koji je intervjuirao Slavena poručio;

"Ovo bi mogla biti vaša godina u FA Cupu".

Neka bude...

Bio je to već četvrti ogled 'Hammersa' i 'Redsa' ove sezone i Liverpool niti jednom nije slavio. West Ham je u prvenstvu upisao dvije pobjede (3-0, 2-0), prvi susret u FA kupu je završio 0-0, a sada je West Ham pobijedio nakon produžetaka.

West Ham će u osmini finala igrati protiv Blackburn Roversa 21. veljače na stadionu Ewood Park.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider