Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ništa od penala

VIDEO Drama u FA kupu: Bilićev West Ham šokirao Liverpool!

Momčad Slavena Bilića nagrađena je za beskompromisni pristup i na nevjerojatan način su prošli dalje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U ponovljenoj utakmici četvrtog kola FA kupa West Ham je pobijedio Liverpool 2:1 nakon produžetaka i izborio prolaz dalje.

Junak momčadi Slavena Bilića bilo je talijanski reprezentativni stoper Angelo Ogbonna koji je u 121. minuti na asistenciju Dimitrija Payeta zabio odlučujući pogodak u trenucima kad su svi već mislili da će odluka pasti izvođenjem jedanaesteraca.

Prije 10 dana Liverpool i West Ham su na Anfieldu odigrali bez golova, pa je utakmica ponovljena, ali ovoga puta na travnjaku Čekićara. Niti večeras nije bilo pobjednika u regularnih 90 minuta igre. Susret je završio 1:1, pa je pitanje pobjednika razriješeno u produžetku u kojem su domaći stigli do gola i velikog slavlja.

Bio je ovo četvrti ogled West Hama i Liverpoola ove sezone, a Redsi u prethodna tri nisu uspjeli postići pogodak.

Benteke tragičar

Domaćin je poveo u 45. minuti golom Michaila Antonia na asistenciju Ennera Valencije. Liverpool je izjednačio u 48. minuti sjajnim pogotkom Philippea Coutinha iz slobodnog udarca. Mladi Brazilac je nadmudrio suparnike provukavši loptu ispod živog zida. U nastavku susreta obje su momčadi imale nekoliko odličnih prilika, no rezultat se nije mijenjao. Možda i najbolju priliku na utakmici imao je napadač Liverpoola Christian Benteke koji je u sedmoj minuti produžetka sam krenuo prema suparničkim vratima, no njegov udarac je sjajno obranio Darren Randolph. Kada se već činilo kako ćemo gledati jedanaesterce Ogbonna je zabio za 2:1.

Zanimljivo, igrači West Hama su u prvom poluvremenu dva puta uzdrmali okvir gola. U 16. minuti je vratnicu pogodio Joey O'Brien, a u 38. minuti i Dimitri Payet iz slobodnog udarca. Vratnicu je pogodio i veznjak Liverpool Coutinho u 34. minuti.

West Ham će u osmini finala igrati protiv Blackburn Roversa 21. veljače na stadionu Ewood Park.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider