Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
hvalospjevi za hrvata

VIDEO Čudotvorac Bilić i treći put ove sezone zaustavio Liverpool

West Ham Slavena Bilića ni treći put ove sezone nije poražen protiv legendarnog Liverpoola, a pritom si je osigurao i još jednu utakmicu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najiščekivaniji dvoboj 4. kola FA kupa između Liverpoola i Bilićevog West Hama završio je 0-0, pa će odluka o putniku u osminu finala pasti na stadionu "čekičara" - Boleyn Groundu.

West Ham je ove sezone dva puta svladao Liverpool u prvenstvu, a njihov treći ovosezonski dvoboj završio je bez pobjednika u prilično dosadnoj utakmici. Dejan Lovren odigrao je cijeli susret za "redse" pruživši dobru partiju, dok je Nikica Jelavić igrao od 37. minute za West Ham, ali bez značajnijeg učinka.

'Čekićari' su mogli i do pobjede, ali je u drugoj minuti sudačke nadoknade jedan upućeni šut glavom od strane Valencije završio na vratnici... Imao je i Liverpool svojih prilika za pogodak, no nijedna lopta nije pronašla put do mreže.

Datum za odigravanje ponovoljene utakmice tek treba biti određen.

Bilić se još jednom pokazao kao 'crna mačka' za Liverpool, a to je i uoči utakmice nagovjestio legendarni kapetan 'redsa' Steven Gerrard.

"Čini mi seda su West Ham i Bilić postali vrlo neugodni za Liverpool. Sviđa mi se Bilić. Sjećam se dobro kako je bilo teško igrati protiv njegove Hrvatske. Tu je iskru sada prenio u West Ham. Ići ću toliko daleko i reći da je ovo najbolji West Ham koji sam ikada gledao". rekao je velikan engleskog i svjetskog nogometa.

U preostalim subotnjim utakmicama 4. kola engleskog FA kupa nije bilo većih iznenađenja, osim što je trećeligaš Peterborough United u gostima odigrao 2-2 protiv West Bromwich Albiona, a strijelac izjedančujućeg pogotka bio je Jon Taylor u 86. minuti. To znači da će u novoj utakmici Peterborough biti domaćin.

Manchester City je prošao u osminu finala pobijedivši u gostima Aston Villu sa 4-0 uz hat-trick 19-godišnjeg Nigerijca Kelechija Iheanacha (4, 24-pen, 74), dok je jedan gol dodao Raheem Sterling (76). Iheanacho je prošlu sezonu proveo u omladinskom pogonu Cityja, a ove je zabio osam golova u 16 nastupa u svim natjecanjima.

Arsenal je izbacio drugoligaša Burnley sa 2-1, a pobjedu "topnicima" donio je Alexis Sanchez u 53. minuti.

U dvoboju premierligaša Crystal Palace je golom Wilfrieda Zahe u 18. minuti svladao Stoke sa 1-0, dok je bivši dvostruki prvak Europe Nottingham Forest izgubio od Watforda s 1-0. Prolaz Watfordu donio je u 89. minuti Odion Ighalo, koji ove sezone igra u odličnoj formi i na meti je nekoliko velikih engleskih klubova.

Dan ranije nogometaši Manchester Uniteda prošli su u osminu finala FA Kupa pobijedivši u gostima drugoligaša Derby County sa 3-1. Wayne Rooney je u 16. minuti doveo United u vodstvo, a za domaće je izjednačio George Thorne u 36. minuti. U drugom dijelu su Daley Blind (65) i Juan Mata (83) donijeli pobjedu i prolaz Unitedu i veliko olakšanje treneru Louisu van Gaala, koji je pod velikim pritiskom medija i navijača zbog loših rezultata i grozne igre slavnog kluba.


Rezultati šesnaestine finala FA Cupa:
Liverpool - West Ham 0-0
Arsenal - Burnley (II) 2-1
Aston Villa - Manchester City 0-4
Bolton Wanderers (II) - Leeds United (II) 1-2
Bury (III) - Hull City (II) 1-3
Crystal Palace - Stoke City 1-0
Nottingham Forest (II) - Watford 0-1
Oxford United (IV) - Blackburn Rovers (II) 0-3
Portsmouth (IV) - AFC Bournemouth 1-2
Reading (II) - Walsall (III) 4-0
Shrewsbury Town (III) - Sheffield Wednesday (II) 3-2
West Bromwich Albion - Peterborough United (III) 2-2
Colchester United (III) - Tottenham Hotspur 1-4

Nedjelja -
Carlisle United (IV) - Everton
Milton Keynes Dons (II) - Chelsea

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider