Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Već stigao u Madrid

VIDEO Benitez ostavio ucviljeni Napulj: Hoće li izvući ili još dublje zakopati Real?

Rafael Benitez već je stigao u Madrid gdje ga čeka novi posao...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Napoli je sinoć na šokantan način u posljednjem kolu Serie A prokockao šanse za plasman u Ligu prvaka izgubivši na San Paolu od Lazija, no Benitez nije previše tugovao. Ekspresno je napustio ucviljeni Napulj i već danas oko 12.30 pojavio se u madridskoj zračnoj luci Barajas s osmijehom od uha do uha.

VIDEO Hrvati briljirali, drama u Napulju: Benitez s bolnim porazom odlazi u Real

Benitez traži pojačanja: Ovo su tri najveće želje budućeg trenera Reala!

„Spreman sam, ne mogu dočekati da počnem s poslom“, kaže nestrpljivi španjolski stručnjak koji se odmah uputio prema Realovom treningu centru Valdebebasu kako bi finalizirao ugovor s madridskim velikanom.

Službeno predstavljanje bit će u srijedu u 13 sati na Santiago Bernabeuu. Benitez je u Madrid stigao s privatnom zrakoplovom u pratnji svojih kolega Juana Francisca Sáncheza, Xavija Valera, Paca de Miguela i Antonija Gómeza. U Italiji je opet uprskao, a sada ga, eto, čeka još puno veća igračka – Real Madrid, najveći klub na svijetu.

Benitez je rođen u Madridu, započeo je trenersku karijeru u drugoj momčadi Reala. Nakon toga je vodio Valladolid, Osasunu, Extramaduru i Tenerife, a potom je preuzeo Valenciju s kojom osvaja dva uzastopna naslova prvaka Španjolske i Kup Uefe. Nakon Valencije odlazi u Liverpool. Na Anfieldu je proveo šest godina, nije uspio odvesti Redse do toliko očekivane titule prvaka Engleske, ali zato osvaja Ligu prvaka u onom epohalnom finalu s Milanom u Istanbulu 2005. I onda više-manje tri ćorka u Interu, Chelseaju i Napoliju. S trofejnim Interom, koji je sezonu prije pod Joseom Mourinhom uzeo „treble“, osvaja naslov klupskog svjetskog prvaka, s Chelseajem Europsku ligu, a s Napolijem talijanski Kup, ali to su za te klubove tek utješni trofeji.

Potkožen milijunima Aurelija De Laurentiisa Napoli je pucao na Ligu prvaka, no u obje sezone Benitez je zakazao. U prvoj je ispao u kvalifikacijama od Athletic Bilbaa, a sada se, eto, nije ni kvalificirao za kvalifikacije. Hoće li Benitez ispuniti očekivanja u Realu? Teško je reći, ali mnogi sumnjičavo vrte glavom. Navijači Reala rekli su svoje u anketi koju je proveo madridski sportski dnevnik As. Benitez je dobio tek nekoliko postotaka glasova za najidealnijeg trenera Reala u ovom trenutku. Puno bolje je prošao Jurgen Klopp, a  najviše glasova dobio je sada već bivši Carlo Ancelotti. Međutim, ima i onih koji misle da je Benitez sjajno rješenje za Real, primjerice, branič Reala i španjolske reprezentacije Sergio Ramos.

„Benitez je sjajan trener. Kad god dolazi tako iskusan trener, to je pozitivan potez“, lakonski je izjavio Ramos. No, što se moglo i očekivati da će izjaviti? Kod ustoličenja novih trenera nogometaši redovito bacaju slične otrcane fraze.

Međutim, kada su ga španjolski novinari upitali da prokomentira otkaz Carlu Ancelottiju, odjednom više nije imao mišljenje.
„Nisam baš najbolja osoba da to komentiram. To morate raspraviti s čelnicima kluba. Oni o tome najviše znaju“, poručio je Ramos.

Benitez je svjestan što mora napraviti da bi opstao na klupi „kraljevskog kluba“. Još jedna sezona bez jednog od dva najvažnija trofeja - prvenstva i Lige prvaka – bila bi neviđena blamaža za najveći klub, ali još više za predsjednika Florentina Pereza, koji bi u tom slučaju zacijelo morao abdicirati.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider