Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Istrest će silne milijune

Bayern šalje megaponudu koju Real neće moći odbiti, Barca umiješala prste

Bayern sprema ponudu za Jamesa Rodrigueza, a Barcelona budno prati situaciju u Realu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bayern priprema ozbiljnu ponudu za Jamesa Rodrigueza, javljaju kolumbijski mediji, a prenosi španjolski As.

Nakon vijesti da je Chelsea želi Alvara Moratu i nudi za njega Realu 80 milijuna eura, medijskim eterom prostrujala je informacija da je njemački prvak najozbiljniji kandidat za kupovinu Jamesa. Već tjednima se spekulira da je James najbliži Manchester Unitedu i PSG-u, no kolumbijski mediji saznaju kako je zapravo najozbiljniji kupac Bayern, koji će navodno prvi poslati konkretnu ponudu Realu, a onda će navodno biti na razini Realovih očekivanja. Bio bi to daleko najveći ulazni transfer Bavarca.

Carlo Ancelotti najveći je zagovaratelj Jamesa u Bayernu. Talijanski stručnjak trenirao je Kolumbijca dok je vodio Real i dobro ga poznaje. James je pod Ancelottijem imao vrlo dobru minutažu, nastupio je u 46 utakmica i postigao 17 golova te upisao 18 asistencija. Nakon što je Ancelotti morao otići iz Reala, Jamesova se pozicija poljuljala, učinak mu je drastično pao i ispao je iz prve momčadi.

To je razlog njegova javna nezadovoljstva još tijekom jesenskog dijela prošle sezone, kada je najavio da bi mogao napustiti Madrid. Budući da nije dobio adekvatnu ponudu, Florentino Perez odbio ga je prodati u zimskom prijelaznom roku. Perez je htio sačekati ljetni prijelazni rok kako bi mu "nabildao" cijenu.
James je stigao u Real iz Monaca nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu, uz odštetu od oko 80 milijuna eura. Predsjednik Reala želi povratiti taj novac ili barem dobiti približnu svotu. Zimus se pretpostavljalo da su mu male šanse, no ljeto je donijelo povećani interes za Kolumbijcem i Perez ima mogućnost licitacije.

Jamesova cijena možda će dodatno narasti jer se navodno u cijelu priču umiješala i Barcelona. Katalonci budno prate rasplet situacije i spremni su uskočiti. Problem predstavlja navodna klauzula u Jamesovu ugovoru po kojoj odšteta raste za dodatnih 50 milijuna eura ako prijeđe u Barcelonu izravno iz Reala ili zaobilazno preko drugih klubova.

Budući da Perez traži 70 – 75 milijuna plus tih 50 milijuna, Barcu bi James stajao 120 – 125 milijuna eura. Katalonci to ne namjeravaju platiti, ali se nadaju da bi Kolumbijac mogao biti dostupan u zimskom prijelaznom roku, kada bi mogao ultimativno zahtijevati odlazak i Real bi morao smanjiti potraživanja. Lako je moguće da je Barca kontaktirala Jamesa preko posrednika i ispipala situaciju. Kako god okrenuli, ta je kombinacija najmanje vjerojatna i teško da Barca može realizirati plan.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider