Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mamac za navijače

Velika atrakcija na Camp Nouu: Barca sprema spektakl, Messi žestoko "nabrijan"

Barcelona u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Kupa kralja lovi prednost Espanyola iz prve utakmice (1:0)...

Lionel Messi (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Real je sinoć doživio debakl u Kupu kralja, Barcelona će ga večeras pokušati izbjeći. U katalonskom derbiju Barca dočekuje na Camp Nouu gradskog suparnika Espanyol, koji je u prvoj utakmici iznenadio Barcu pobijedivši je s 1:0. Bio je to prvi poraz Barce u sezoni i prva pobjeda Espanyola u gradskom derbiju u posljednjih 29 ogleda.

Trener Barcelone Ernesto Valverde uvrstio je na popis igrača koji će konkurirati za utakmicu i najnovija pojačanja katalonskog diva Philippea Coutinha i Yerryja Minu. Navijači Barcelone imat će priliku oprostiti se od Javiera Mascherana koji odlazi u Kinu, a vjerojatno će moći vidjeti na djelu najnovija pojačanja, ako ne obojicu, onda barem Coutinha, koji je velika atrakcija i mamac navijačima za dolazak na utakmicu.

Phillipe Coutinho (Foto: AFP) Phillipe Coutinho (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Očekuje se da će Brazilac ući u drugom poluvremenu i tako na radost navijača debitirati u dresu Barcelone, i to baš protiv kluba u kojem je nekoć igrao. Naravno, puno će toga ovisiti o kretanju rezultata. Iako Espanyol na Camp Nouu tradicionalno loše prolazi, rezultat iz prve utakmice je nezgodan i pitanje je koliko će Barci trebati vremena da slomi otpor gostiju.

U momčad Barcelone vraća se Andres Iniesta koji nije igrao posljednje tri utakmice, a na raspolaganju Valverdeu bit će i Paco Alcacer. Iniesta bi trebao krenuti od prve minute, dok će Alcacer čekati šansu s klupe. Ousmane Dembele, Thomas Vermaelen i Jose Arnaiz su ozlijeđeni.

Pretpostavlja se da će Barca krenuti s četiri veznjaka - Iniesta, Busquets, Paulinho i Rakitić, a da će u napadu biti Messi i Suarez. Zadnju će liniju sačinjavati: Sergio Roberto, Pique, Umtiti, Alba, a na vratima bi trebao biti Cillessen.

Lionel Messi (Foto: AFP) Lionel Messi (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Quique Sanchez Flores nije želio potvrditi hoće li na vratima Espanyola stajati Diego Lopez ili Pau Lopez, koji se često mijenjaju, ali prema svemu sudeći to će biti Diego Lopez. On je obranio jedanaesterac u prvoj utakmici Lionelu Messiju, i to drugi put u karijeri, što nikome nije uspjelo, iako je Argentinac katastrofalan izvođač jedanaesteraca. To mu je rak-rana.

Diego Lopez prvi put je obrani Messiju jedanaesterac 2007. dok je branio za Villarreal, također u Kupu kralja. Još jedan vratar može se pohvaliti da mu Messi nije uspio postići pogodak iz jedanaesterca u dva navrata. Riječ je o Rubenu Martinezu, no u jednom od ta dva slučaja Messi je pucao preko grede, tako da se ne broji kao obrana.

Messi je u karijeri pucao 86 jedanaesteraca, čak 21 nije realizirao i ima postotak realizacije od samo 75,5 posto. Očekuje se da će Argentinac biti izrazito motiviran. Vidjet ćemo može li ga Lopez još jednom zaustaviti?
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider