Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Guardiolin ljubimac

Barca i Man City bore se za zvijezdu Bayerna: Papreno skup, ali sve zna i može

Manchester City i Barcelona bore se oko mlade zvijezde Bayerna i njemačke reprezentacije...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pepu Guardioli i Barceloni ponovno se susreću putovi, ali ne u pretjerano prijateljskom ozračuju. Španjolski mediji spekuliraju da se Manchester City i Barca žestoko bore za Joshuu Kimmicha, Bayernova 22-godišnjeg reprezentativca Njemačke.

Kimmich je izrazito polivalentan igrač, tehnički je potkovan, može podjednako uspješno igrati na više pozicija od obrane do veznog reda te je stoga vrlo interesantan velikanima.

Kimmich je u proteklom razdoblju često mijenjao pozicije, ali kako stvari stoje čini se da će se ovu sezonu ustaliti na mjestu desnog beka koje je ostalo upražnjeno nakon što je Philipp Lahm prekinuo karijeru.

Lahm i Kimmich po polivalentnosti i tehničkim karakteristikama imaju dosta sličnosti pa se može reći da je Kimmich pravi nasljednik proslavljenog bivšeg njemačkog reprezentativca. Guardiola odlično poznaje Kimmicha, španjolski Sport piše da se u sjajnim odnosima.

Kimmich je prešao u Bayern iz Leipziga u posljednjoj sezoni Katalončeve ere na Allianz Areni prije nego što će prijeći na Etihad. Guardiola mu je ostao u lijepom sjećanju, smatra ga trenerom koji je puno utjecao na njegovu karijeru i nogometni razvitak. Kimmich zna da ga Guardiola cijeni, da mu je ljubimac i to bi moglo biti odlučujuće  u konačnoj odluci.

Bayern navodno ne želi prodati Kimmicha, no ako on bude inzistirao na odlasku, Bavarci ga zacijelo neće pustiti ispod 50 milijuna eura. I to najmanje, ako je suditi po riječima Michaela Reschkea, Bayernova tehničkog direktora koji vjeruje da će Kimmich ostati te upozorava da 40 milijuna neće biti dovoljno:
„Njegova vrijednost je puna veća. Mislim da ga Bayern neće pustiti ni za 50 milijuna eura.“

Kimmich navodno važe ponude i još uvijek razmišlja što napraviti. Guardiola se rastao u dobrim odnosima s vrhuškom Bayerna, između njih nema zle krvi, što bi trebalo značiti da Građani imaju malu prednost u odnosu na Barcelonu. Bit će teško iščupati Kimmicha iz Bayerna, no bezbroj puta je potvrđeno da u nogometu novac čini čuda, stoga nije to nemoguća misija.

Eventualni Kimmichov dolazak ovisit će i o realizaciji izlaznih transfera Barcelone koja proračun za kupovinu novih igrača mora popuniti prodajom. Nije tajna da se Katalonci žele riješiti nekih igrača koji se nisu snašli na Camp Nouu, a najviše se dvoume oko Andrea Gomesa. Skupo su platili Portugalca i jasno je da žele vratiti uloženo.

Navodno su interes pokazali West Ham i Tottenham, no teško da će pristati na iznos koji je Barcelona isplatila Valenciji. Barcelona bi rado pokrila transfer Kimmicha prodajom Gomesa, ali teško da će joj to uspjeti.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider