Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
To se zove gard

Barca odustala od Coutinha, ali je pokazala zašto je veliki klub

Za španjolske klubove petak je bio posljednji dan ljetnog prijelaznog roka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Za razliku od većine europskih država gdje je zadnji dan prijelaznog roka bio četvrtak 31. kolovoza, u Španjolskoj su klubovi mogli kupovati i tijekom petka.

Barcelona je u posljednji čas pokušala realizirati transfer Philippea Coutinha, ali je Liverpool izvjesio cijenu od 200 milijuna eura na što su Katalonci poručili:

"Ne, hvala."

Barca tako nije uspjela svojim ovoljetnim pojačanjima Nelsonu Semedu, Gerardu Deulofeuu, Paulinhu i Ousmaneu Dembeleu pridodati i Coutinha iako je trener Ernesto Valverde stalno ponavljao kako želi jaču momčad nakon Neymarova odlaska u PSG za 222 milijuna eura.

Prema pisanju španjolskih medija, Barca je pred kraj roka pokušala posuditi i Angela Di Mariju iz PSG-a, ali je glavna meta bio Coutinho.

"Nešto se mora promijeniti, nećemo pratiti ovakvo tržište"

"Kasno sinoć Liverpool je rekao da za Coutinha traži 200 milijuna eura i mi smo odlučili odustati", objavio je Albert Soler, sportski direktor Barcelone, na konferenciji za novinare.

Soler je potom dao svoj komentar na astronomske iznose koje su klubovi plaćali u ljetnom prijelaznom roku.

"Ovo je nova era nogometa, era koju ne vode klubovi. Nešto se mora promijeniti, mi nećemo pratiti taj novi način razumijevanja nogometa. Nismo željeli riskirati ostavštinu kluba koji ima 150.000 članova i kojeg treba voditi koherentno i odgovorno. Sada imamo tržište na kojem se plaća 50 milijuna vratara. Mi nećemo pratiti to tržište koje možda ipak nije u potpunosti skrenulo s pravog puta. Ovaj odbor neće dovoditi klub u opasnost", dodao je.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider