Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mast će im vaditi

Barca će puknuti od ljubomore: Real sprema mega iznenađenje, svi će ostati u čudu

Barcelona je potpisala nove ugovore s najvećim sponzorima, ali Real uskoro uzvraća udarac.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Florentino Perez lukavo je pričekao da najveći konkurent zaključi sponzorske ugovore i cifre procure u javnost pa tek sada namjerava krenuti u akciju.

Zidane u strahu od velike katastrofe: Evo što je pripremio Ronaldu, Baleu i Modriću

Pritisnuta financijskim problemima Barcelona je morala požuriti s novim ugovorima kako bi osigurala novac za povećanje plaća svojih najvećih zvijezda Neymara, Luisa Suareza, Andresa Inieste i posebice Lionela Messija. Nakon što je zaključen dogovor s novim sponzorom na dresovima japanskim Rakutenom, Josep Maria Bartomeu posve neuobičajeno je izjavio kako navijači mogu biti mirni jer su sada osigurana sredstva za novi ugovor s Messijem.

Sukob Barcelone i "šeika"

Kada to stavite u kontekst recentnih događanja, odnosno informacije koju su plasirali madridski mediji kako je Messi ljetos odbio produženje ugovora, te činjenicu da se iz Argentine s akcije reprezentacije vratio u Barcelonu privatnim zrakoplovom PSG-a.

Između redova može se puno toga iščitati. Nazire se lagana nervoza, da ne kažemo panika na Camp Nouu, jer zašto bi inače predsjednik izlazio s takvim eksplicitnim i posve neuobičajenim izjavama nakon potpisivanja sponzorskih ugovora, gdje se otvoreno ističe da je to novac za jednog poimence navedenog igrača. Kada ste to zadnji put čuli?

Deset najvećih na svijetu: Ovo jako peče Barcu, a Real bi je tek mogao dotući

U Madridu su novi ugovor Barcelone s Rakutenom dočekali s laganim podsmjehom. Istina, radi se o velikom povećanju u odnosu na ugovor s Qatar Airwaysom koji istječe ove sezone, no Barcelona ipak nije dobila ono što je tražila.

Dapače, čak je izgubila jer su joj Katarani nakon finala Lige prvak u Berlinu ponudili 60 milijuna eura po godini, što je pet milijuna više nego što su dobili od Japanaca. No, čelnici bahato su odbili Katarane tražeći oko 70 milijuna. Rezon je bio ovaj: ako Manchester United dobiva od Chervoleta 71 milijun, Barcelona kao prvak Europe i najatraktivnija momčad s najboljim igračem svijeta mora imati barem jednak ugovor.

Real iznad svih

Katalonci su se malo preračunali. Katarci su im hladno poslali poruku da onda pronađu sponzora koji će im toliko ponuditi. Tragali su gotovo dvije godine i nisu ga našli. U međuvremenu su se čelnici Barce pokunjeno vratili u Katar s isprikom „malo smo se šalili“, ali uvrijeđeni „šeici“ nisu ih htjeli ni primiti u svojoj katarskoj rezidenciji. O tome su svojevremeno opširno pisali madridski mediji i otvoreno se naslađivali.

Barcelona je na kraju uzela što je mogla dobiti, pronašla je partnera na Dalekom istoku koji također ima neke svoje prohtjeve. Japanci su navodno uvjetovali ugovor s Messijevim ostankom u klubu dok im ugovor ne istekne. Da bi to moglo biti tako, pokazuje datum isteka, a to je ljeto 2021., što se poklapa s dužinom trajanja novog Messijevog ugovora. Ako ga potpiše, a čini se da hoće.

I sad na scenu stupa Perez. Znajući za koliko je Barca potpisala nove sponzorske ugovore s Nikeom i Rakutenom, a radi se o navodno 155 milijuna i 55 milijuna eura po godini, Perez od svojih partnera traži značajno veće svote. Rezon je sljedeći: Real je aktualni prvak Europe i što je još važnije – najveći klub na svijetu. Najvažniji trofeji i slavna povijest govore sami za sebe, ali i roster aktualne momčadi s najsjajnijim eksponatima, Cristianom Ronaldom i Garethom Baleom, koji su nedavno produžili vjernost „kraljevskom klubu“. Perez je na taj način osigurao dodatne adute u pregovorima s potencijalnim partnerima.

Perez dogovora rekordne sponzorske ugovore

Madridski mediji spekuliraju kako Perez od Adidasa traži čak 200 milijuna, a od sponzora na dresovima stotinu milijuna eura godišnje. Obje cifre su rekordne i puno veće od Barcinih ugovora. Hoće li Perez dobiti što traži ili će to ipak nešto ili puno niže svote, tek će se vidjeti, ali ako isposluje veće ugovore od Barcelone, Kataloncima zacijelo neće biti svejedno. Time će još jednom pokazati da je Real ipak nešto posebno. Kompleksi bi mogli dodatno proraditi ako se dogodi ono o čemu se počelo spekulirati u madridskim medijima.

Saznavši da je Qatar Airways odbio Katalonce, Perez je navodno odmah kontaktirao Katarce i ponudio im partnerstvo. Igrala je išla ovako: pričekajmo da Barca potpiše ugovor pa ćemo se nakon toga mi već dogovoriti. Katarci su navodno spremni istisnuti Fly Emirates i platiti Realu rekordnu svotu. Je li to 100 milijuna ili manje, još nije jasno, ali priča ide u tom smjeru. Arapski „šeici“ posebna su sorta ljudi, imaju dugo pamćenje, predubok džep i neke stvari si mogu dozvoliti samo iz „meraka“, koliko košta da košta.

Ako su se baš zainatili i žele napakostiti Barceloni, ima li boljeg načina od posla s njezinim najvećim rivalom? Katalonci bi u tom slučaju mogla puknuti od ljubomore. Madriđani bi im „mast vadili“ mjesecima. Postoji li od toga išta slađe za „kraljeve“ i sve njihove poklonike?

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider