Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Neka mu Buffon objasni

Bahatost dosegla vrhunac: Milanov as odbio ugovor, Real i PSG ga vrebaju

"Odluku nam je priopćio njegov menadžer, ogorčeni smo", poručili su iz Milana.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedan od najboljih mladih vratara na svijetu, 18-godišnji Gianluigi Donnarumma odbio je produžiti ugovor s Milanom koji mu istječe za godinu dana, objavili su čelnici Rossonera

"Tu odluku priopćio nam je igračev menadžer Mino Raiola i ona je konačna. Zbog nje smo ogorčeni jer smo očekivali da Donnarumma bude jedan od stupova novog Milana, ali moramo krenuti dalje", rekao je izvršni direktor Milana Marco Fassone.

Donnarumma je na vrata Milana stao kao 16-godišnjak, a prošle se sezone etablirao kao jedan od najboljih vratara u Europi pa je već debitirao i za talijansku reprezentaciju te se smatra legitimnim nasljednikom Gianluigija Buffona.

Prema pisanju talijanskih medija, Milan je Donnarummi ponudio novi ugovor prema kojemu bi vratar primao više od 4.5 milijuna eura po sezoni, ali on je to odbio.

Također, ocjenjuje se kako bi nakon ovakve odluke Donnarumma mogao već ovoga ljeta napusti Milan, a kao zainteresirani klubovi spominju se Real Madrid i Paris Saint-Germain.

Buffon na vrhuncu karijere smanjio plaću i igrao u Serie B

Dok se čeka rasplet cijele situacije, ne možemo se ne prisjetiti situacije iz 2006. godine kada je Juventus zbog velike afere Calciopoli izbačen u Serie B. Veliki Gigi Buffon tada je bio najbolji vratar na svijetu, osvojio je i Svjetsko prvenstvo s Italijom te je mogao birati klub u kojem će igrati.

Ne samo da je odlučio ostati u Juventusu i jednu sezonu provesti u drugoligaškoj konkurenciji, nego je pristao i na smanjenje plaće kako Stara dama ne bi imala financijskih problema jer tad su na platnom popisu imali brojne velike zvijezde (Alesandra Del Piera, Pavela Nedveda, Davida Trezegueta...).

Buffon i Donnarumma danas su kolege u talijanskoj reprezentaciji, a Milanov 18-godišnjak mogao bi štošta naučiti od velikog majstora Gigija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider