Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prvi na listi želja

VIDEO Real sprema rekordnu ponudu za 'čudo od djeteta': 15 godina mirni!

Real već razmišlja o sljedećem ljetnom prijelaznom roku, a na Santiago Bernabeuu jedno je ime podvučeno crvenim flomasterom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real Madrid ovoga ljeta iznenađujuće nije realizirao niti jedan veći transfer, ako ne računamo povratak Alvara Morate iz Juventusa.

Madriđani pucaju od bijesa: Evo tko je Realu uništio veliki transfer!

No, Madriđani već razmišljaju o sljedećem prijelaznom roku, iako će puno toga ovisiti o ishodu žalbe zbog UEFA-ine zabrane dovođenje novih igrača. Medijskim eterom proširila se glasina da je na Santiago Bernabeuu jedno ime podvučeno crvenim flomasterom - Gianluigi Donnarumma, talijansko „čudo od djeteta“, proklamirani nasljednik Gianluigija Buffona na vratima talijanske reprezentacije.

17-godišnji vratar Milana na nedavnoj je prijateljskoj utakmici s Francuskom postao najmlađi vratar koji je debitirao za seniorsku reprezentaciju Italije, a prošle godine je postao najmlađi debitant u talijanskoj Serie A.

Menadžer mladog vratara poznati je agent Mino Raiola, koji je ovoga ljeta za rekordni iznos transferirao Paula Pogbu u Manchester United i na tom transferu vjerojatno zaradio najveću proviziju u povijesti nogometa.

„Ako jednog dana bude otišao iz Milana, može otići samo u inozemstvo. U Italiji za njega postoji samo Milan“, poručio je Raiola.

Kako se Realu zakomplicirala priča s Davidom de Geom i čini se da ga ipak neće moći „oteti“ Manchester Unitedu, Florentino Perez se okreće drugom rješenju.

Kupovinom Donnarumme Real bi riješio vratarsko pitanje za sljedećih desetak pa i više godine. Talijan bi na taj način bio pravi nasljednik Ikera Casillasa, koji je sa 18 godina stao na vrata Reala i "jedinicu" nije ju puštao sljedećih petnaestak godina.

Podrazumijeva se da će Madriđane ta operacija jako puno stajati. Ako se transfer dogodi, vjerojatno će biti rekordni kada su u pitanju vratari, a taj rekord još uvijek drži spomenuti Buffon, koji je 2001. iz Parme prešao u Juventus za ukupni iznos od oko 52 milijuna eura.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider