Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Traži ga United

Atleticov Saul a la Kostelić: Real ga otpisao kao neperspektivnog!

Jednog od najvećih talenata španjolskog nogometa Kraljevski klub uočio je prije svih. Ali...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ni Ivica Kostelić ne bi se posramio fantastičnog slaloma nakon kojeg je mladi španjolski reprezentativac (do 21 godine), Saul Niguez, zatresao mrežu Neuera i donio Atleticu 1:0 prednost nakon prvog polufinalnog okršaja Lige prvaka u Madridu.

Saul je u 11. minuti u trku prošao trojicu Bayernovih igrača, potom je sjajno naciljao i sa 14 metara pogodio malu mrežu, donji desni Neuerov kut, za kapitalizaciju urnebesnog početka Atletica na prepunom Vicente Calderonu.

I ti su se početni napadi domaćina još kako isplatili, bio je to jedini pogodak na utakmici i Atleticov trener Diego Simeone ostvario je ono što je želio – pobjedu bez primljenog gola!

Saula traži i United

Jer, ako netko može protiv bilo koga i bilo gdje sačuvati ovako minimalnu prednost, onda je to svakako Simeoneov Atletico Madrid...

"Bio je to, ako ne najljepši, onda svakako jedan od tri najljepša gola ove sezone u Ligi prvaka", nije krio oduševljenje Saulovom majstorijom bivši Bayernov kapetan i legendarni njemački reprezentativac, Lothar Matthäus.

Mladić kojeg je Real prije osam godina otpisao kao 'neperspektivnog kadeta', prometnuo se, eto, u jednog od najboljih španjolskih veznih igrača. Već nekoliko mjeseci Saulovo je ime na popisu želja Manchester Uniteda, ovaj će pogodak svakako ubrzati želju Engleza za realizacijom ovoga transfera, ali i cijena će malo poskočiti...

Iako Atletico ima prednost, sve je otvoreno do uzvrata u Münchenu. Bayern je i u Madridu bio opasan, iako je Pep Guardiola iznenadio početnim sastavom u kojem nije bilo Müllera i Riberyja. Bavarci su u nastavku doslovce 'kampirali' na Atleticovu dijelu travnjaka, ali nisu uspjeli 'zapaliti roštilj'!

A bilo je prilika (Vidal, Martinez), najbliže je golu bio David Alaba, koji je u 54. minuti uzdrmao gredu fenomenalnom 'bombom' sa 30 metara, međutim Atleticov slovenski vratar Jan Oblak i 23. put ove sezone završio je utakmicu nedirnute mreže.

Atletico u posljednjih 16 utakmica na Calderonu u Ligi prvaka, na čak 14 nije primio gol! A u 75. minuti domaća ikona Fernando Torres podsjetio je na najbolje dane, sjajno je ušao u 16-erac i uzdrmao vratnicu – da je zabio, Atletico bi jednom nogom bio u finalu...

Neuer: Sami smo krivi

"Bila je ovo fantastična večer i sretan sam zbog svih naših navijača. Ostvarili smo željeno, iako smo u nastavku patili, ali izdržali smo i puni samopouzdanja čekamo uzvrat", rekao je Torres.

"Nismo dobro izgledali na početku i Saul nas je kaznio ranim pogotkom. U nastavku smo bili hrabriji i agresivniji, ali nismo uspjeli izjednačiti. Sami smo krivi za ovaj poraz", rekao je Bayernov vratar Manuel Neuer.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider