Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Svemirska cifra

Posrnuli velikan nevjerojatnom ponudom otima Realu novu superzvijezdu

Arsenal se rekordnom ponudom uključio u utrku za Kylianom Mbappeom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prema pisanju engleski medija Arsenal je ponudio Monacu rekordnih 142 milijuna eura za njegova fantastičnog napadača Kyliana Mbappea.

Kako Arsenal nije osvojio englesko prvenstvo od 2004., a u Ligi prvaka već dugo ne može dalje od osmine finala, Arsene Wenger pod velikim je pritiskom. Dobrom dijelu navijača Arsenala puna je kapa njegovih izgovora i izlika, oni žele da njihov klub konačno napraviti nešto veliko, a za to su potrebni kvalitetni igrači.

Čini se da su Topnici odlučili uložiti pozamašna sredstva. Do sada je najveći transfera Arsenala bio dolazak Mesuta Ozila iz Reala, kojem su isplatili točno 50 milijuna eura odštete, dakle skoro triput manje nego što navodno nude za Mbappea.

Rekordna ponuda Arsenala

Arsenal se tom bombastičnom ponudom, kojom debele nadmašuje svjetski transferni rekord Paula Pogbe od 110 milijuna eura, uključio u utrku za talentiranog francuskog reprezentativca kojeg traži cijela Europa, a među njima i najveći od najvećih klubova - Real Madrid.

Menadžer Topnika Arsene Wenger želi pomrsiti račune Madriđanima tako što nagovara Mbappeova oca Wilfrieda da njegov sin radije izabere Arsenal nego Real, jer će u Arsenalu biti glavna zvijezda, dok će u Realu vjerojatno grijati klupu. To je Wengerova poruka Mbappeovima.

Predsjednik Reala Florentino Perez također je u kontaktu s Mbappeovim ocem koji vodi brigu o karijeri svojeg sina. Prije nekoliko dana španjolski mediji objavili su da su se telefonski čuli i da mu je Perez tom prilikom poručio kako je za Kylianovu karijeru najbolje da izabere Real. Rekao mu je da će u Realu najbolje razviti sve svoje potencijale i postati planetarna superzvijezda. Jasno je da će visina plaće i odštete igrati važnu ulogu u cijeloj priči, no Mbappea, čini se, najviše zanima hoće li imati zajamčeno mjesto u udarnoj postavi budućeg kluba.

Čeka se odgovor Reala

Prema svemu sudeći to je razlog zašto Mbappe još uvijek nije prihvatio ponudu Reala, iako je u nekoliko navrata dao naznačiti da je to klub njegovih snova, kojeg trenira njegov sunarodnjak i jedan od igračkih uzora Zinedine Zidane.

Čini se da je Wenger osjetio šansu te rekordnom ponudom i obećanjem da će u Arsenalu biti glavni igrač pokušava Mbappea usmjeriti prema Londonu.

Ako je točno da Arsenal nudi 142 milijuna eura, time je značajno nadmašio ponudu Reala, koji je u pregovorima navodno bacio na stol Monacu oko stotinu milijuna eura s tendencijama da ta ponuda naraste do najviše 120 milijuna. Topnici su podigli letvicu i sada se čeka odgovor Reala.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider