Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kako je to moguće?

Novi šok za Ademija: Veliki propust Dinama!

U 'slučaju Ademi' događa se novi, razočaravajući preokret.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Od oživljavanja karijere Arijana Ademija, kako trenutno stvari stoje, neće biti ništa.

Vijest glasi: Ademi ne smije igrati nogomet niti u četvrtoligašu Kustošiji, gdje ga je Dinamo želio parkirati barem do presude Međunarodnog sportskog suda (CAS) iz Lausanne, a možebitno i na sve četiri godine, ukoliko presuda bude krajnje nepovoljna.

Podsjećamo, UEFA je kaznila Ademija sa četiri godine suspenzije zbog pozitivnog dopinškog testa na utakmici Dinamo - Arsenal, u prvom kolu Lige prvaka.

Takva odluka iz Nyona šokirala je i samog igrača i čelnike Dinama, a nakon nekoliko mjeseci dogovaranja odlučeno je da Ademi s nogometom ipak nastavi, igrajući za Kustošiju. Smatrali su tada u Maksimiru da Ademi smije igrati u natjecanju koje je niže od trećeg ranga.

Kustošija ostala bez velikog pojačanja

"Ideja je da igra u četvrtoj ligi i ostane u kakvom takvom ritmu", objašnjavao je Zoran Mamić, a Ademi je prije nekoliko tjedana već počeo trenirati sa svojim, kako se mislilo, novim suigračima.

Međutim, Ademi ne smije nogomet igrati nigdje! Glavni tajnik Hrvatskog nogometnog saveza Vlado Iveta ističe kako se zabrana odnosi na sva natjecanja pod ingerencijom FIFA-e, a tu spada i četvrta liga iako je amaterskog karaktera.

U Kustošiji su računali da će dobiti veliko pojačanje pa je logično da je sada njihovo razočaranje golemo.

"Nije mi jasno kako bi nam Dinamo poslao igrača ako on ne smije igrati", rekao je predsjednik Kustošije Vlado Babić za Večernji list.

Netko u Dinamu je gadno pogriješio

Prisnažio je i direktor Dinama Tomislav Svetina: "U odluci UEFA-e piše da se ne smije baviti nogometnom aktivnošću. Zatražili smo dodatno objašnjenje."

Posrijedi je nevjerojatan gaf ljudi u Dinamu. Da se kojim slučajem dogodilo da je Ademi prošao postupak registracije pri Zagrebačkom nogometnom savezu (što je inače uobičajena procedura) te da je zaigrao za Kustošiju, uslijedile bi žestoke sankcije UEFA-e i za njega samog, ali i za Dinamo.

Modri će ipak proći nekažnjeno, a najteža 'posljedica' bit će to što su probudili Ademiju nadu da bi jednog dana ipak mogao opet zaigrati profesionalan nogomet.

Nastavi čitati