Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
Gaze prema naslovu

Conte otkrio kako je pretvorio "razbijenu vojsku" u nezaustavljivi stroj

Antonio Conte je preporod Chelseaja usporedio s bajkom o ružnom pačetu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon neuvjerljivog početka sezone momčad Chelseaja je proigrala i krenula u nemilosrdni pohod Premierligom. Nakon 24 utakmice imaju veliku zalihu od devet bodova prednosti nad prvim pratiteljem Tottenhamom i mnogi ih vide kao sigurne prvake.

Prošlu je sezonu Chelsea završio na razočaravajućem 10. mjestu, a kao najzaslužniji za preporod se ističe Antonio Conte koji je ove sezone sjeo na klupu londonskog kluba. Osim implementacije novih taktičkih ideja u razgovoru za talijanski Sky Sports otkrio je i druge trikove koji su doveli do sjajnih rezultata.

„Slijepo vjerujem u ono što radim. Pobijedili smo u prve tri utakmice, ali nisam bio zadovoljan igrom. Bilo je to delikatno, ali ne i dramatično vrijeme,“ rekao je Conte.

„Chelsea je prošle sezone imao gotovo istu momčad, ali ne možete odmah pretvoriti ružno pače u labuda. Na kraju dana smo našli balans. Morao sam napraviti neke teške odluke, a pomaže kada slijepo vjerujete u svoje ideje“, dodao je.

Unatoč velikoj prednosti Conte odbija slaviti naslov dok sezona nije gotova, a kao primjer uzima upravo Chelsea s početka sezone.

„Ne možemo još govoriti o tituli, svašta se još može dogoditi. Pogledajte samo nas, mučili smo se na početku sezone i nakon toga preokrenuli sezonu. Moramo ostati smireni,“ rekao je.

Pohvalio je i N'Goloa Kantea koji ga podsjeća na njegove igračke dane.

„Izvanredan je. Donosi puno toga i kvantitativno i kvalitativno. Još ima prostora za napredak, pogotovo u kreaciji napada. Njegovo prvo dodavanje je uvijek paralelno, a treba postati okomito. I ja sam bio poput njega pa ga dobro razumijem.“

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider