Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Srna pohvalio Osječane

VIDEO Čačić najavio igru s tri stopera: Rakitić će biti spreman za 'el clasico'

Izbornik hrvatske reprezentacije Ante Čačić najavio je prijateljsku utakmicu s Izraelom u Osijeku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Moramo napraviti natjecateljski podražaj, staviti zahtjeve pred igrače, kako bismo dobili informaciju s kojim igračima i na kakav način možemo funkcionirati na Europskom prvenstvu, kazao je uoči utakmice s Izraelom u Osijeku izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić.

Na konferenciji za novinare Čačić je istaknuo kako su utakmice s Izraelom u Osijeku, i s Mađarskom u Budimpešti ulazak i priprema za ono što nas čeka na Europskom prvenstvu u Francuskoj, gdje će hrvatska reprezentacija nastupiti u novim, doista prelijepim dresovima koje će prvi put isprobati protiv Izraela u Osijeku.

Čačić nije otkrio početnu postavu, kazavši kako mora pričekati današnji trening, jer je dobar dio igrača igrao utakmice u nedjelju, i sada imaju najveći akumulirani umor, ali je i naglasio kako će u te dvije utakmice nastojati isprobati igru sa tri stopera, što se može pokazati kao nužno na Europskom prvenstvu. Za Hrvatsku neće nastupiti Ivan Rakitić, koji je ozlijeđen došao na pripreme.

"Žao mi je što neće biti Ivana Rakitića, ali je dobro što je njegova ozljeda lakša, izvješće naše liječničke službe je vrlo optimistično. Vjerujem da će Rakitić, nakon dva dana mirovanja i kratke terapije sigurno biti spreman za nastup u svome klubu Barceloni, u predstojećem susretu protiv Real Madrida. Hrvatska je, posebice na tim pozicijama, bogata s klasnim igračima, i vjerujem da ćemo tu poziciju pokriti s igračima koje trenutno imamo na raspolaganju", kazao je Čačić.

On smatra kako će reprezentacija Izraela, unatoč ozljedama nekih igrača i promijenjenom sastavu, ipak "biti kvalitetan podražaj", i da će odigrati utakmicu koja je potrebna da dođemo do onih saznanja, koja nas zanimaju. Drži kako je Izrael tehnički dotjerana momčad, vrlo kvalitetna na sredini terena, dobra u završnici te nešto slabija u zadnjoj liniji.

Kapetan nogometne reprezentacije Darijo Srna istaknuo je kako u Osijeku igrači uvijek igraju u pozitivnom ozračju, bez zvižduka, a reprezentacija se bodri svih 90 minuta, kao što bi trebalo biti svagdje.

"U ove dvije prijateljske utakmice želimo napraviti dobar rezultat te stvoriti dobro raspoloženje u reprezentaciji, kako bi se, korak po korak, dobro prpremili za ono što nas čeka u Francuskoj. Bitno je da izvučemo pozitivan rezultat i da ne bude ozlijeđenih igrača", kazao je Srna.

Utakmica Hrvatska - Izrael igra se u srijedu u Gradskom vrtu s početkom u 18 sati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider