Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Debakl Madriđana

Ancelottijeva zadnja utakmica: Može li Zidane biti Realov Guardiola?

Carlo Ancelotti nalazi se pred izlaznim vratima Santiago Bernabeua...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon poraza od Juventusa u polufinalu Lige prvaka, koji je Marca nazvala Moratazo s jasnom aluzijom, prilično je izvjesno da će Real Madrid ostati bez ijednog značajnijeg trofeja ove sezone. To se za najskuplju momčad i klub s najvećim proračunom na svijetu zove - debakl. I navodi na samo jedan zaključak – odlazak trenera.

Ronaldo zbrisao s 'mjesta nesreće': Real opet srušio potjerani sin!

Allegri otkrio dio taktike koja je presudila Realu

VIDEO: Trenutak kad je sve završilo, ali ne samo na ovoj utakmici

VIDEO: Pogledajte slavlje u svlačionici Juventusa!

„Nema smisla večeras pričati o mojoj budućnosti. Nema se što kritizirati, samo smo žalosni. Zahvaljujem igračima, ponosan sam kako su večeras odigrali. Ostaju nam dvije utakmice u prvenstvu da zatvorimo sezonu. Nakon toga ćemo sjesti i razgovarati o budućnosti“, kazao je Carlo Ancelotti nakon utakmice koja bi mu mogla biti zadnja na klupi Reala, s obzirom da je od strane Disciplinske komisije Španjolskog nogometnog saveza dobio suspenziju od dvije utakmice zbog sarkastičnog pljeskanju sucu na utakmici s Valencijom u prošlom kolu Primere.

Ancelotti pred otkazom

„Doista ne znam zbog čega su me suspendirali. Istina je da sam pljeskao, ali kako bih podigao svoju momčad. Nisam mislio da će mi ovo biti možda zadnja utakmica. Ako je klub zadovoljan, ostajem, a ako nije, zna se. Rado bih ostao, ali svjestan sam kako stvari funkcioniraju u nogometu. Klubovi mijenjaju trener kako im se prohtije“, kaže Ancelotti.

„U nogometu odlučuju detalji. Prošle sezone smo se spasili u finalu u zadnjim sekundama, imali smo sreće. Sada možemo reći da nismo imali sreće“, ističe talijanski stručnjak.

Osvrnuo se i na veliki finale u Berlinu, na Olimpijskom stadionu igrat će Barcelona i Juventus.
„Barcelona je favorit, ali u finalu se može svašta dogoditi“, zaključio je Talijan koji je najvjerojatnije zaključio svoju eru u „kraljevskom klubu“.
Emilija Butraguena, legendu Reala i jednog od čelnika kluba, novinari su dvaput nakon utakmice pitali ostaje li Ancelotti? I dvaput su ostali bez konkretnog odgovora. Prilično simptomatično, zar ne?

Očekuje se da će Florentino Perez i suradnici sačekati kraj sezone, a onda će obznaniti svoju odluku. Naime, postoje još matematičke šanse da se Real dokopa titule prvaka Španjolske, ali realno su šanse jako male. Barcelona u posljednja dva kola treba jednu pobjedu da potvrdi naslov. Prvo gostuje na Vicente Calderonu, a nakon toga dočekuje Deportivo. Teško da može „kiksati“. Možda je puno upitnije hoće li uzdrmani Real slaviti u posljednja dva kola?

Zinedine Zidane preuzima klupu Reala?

Prema informacijama španjolskih medija, Perez je nakon sinoćnje utakmice izgledao utučeno i vidno razočarano. Očekivao je berbu trofeja, finale s Barcelonom i jedanaestu titulu prvaka Europe, a dogodila se „nula“. Ostaje gorčina koju mogu isprati samo novi trofeji. Teško da Real može nastaviti s Ancelottijem, Talijan je izgubio povjerenje, smjena se čini sasvim logičnom.

Međutim, koga izabrati da pokuša izvući nasukani „kraljevski brod“? Na dispoziciji je u ovom trenutku samo Jurgen Klopp, no postoje sumnje da Nijemac ne poznaje dovoljno španjolski nogomet, a imao bi i problema u komunikaciji s igračima. Neki su mišljenja kako Perezov tihi favorit Zinedine Zidane.

Perez se nada bi veliki Francuz mogao biti Realov Pep Guardiola. Slično kao i Guardiola prije preuzimanja Barcelone trenerski se kalio u drugoj Realovoj momčad, no ima značajno veće igračko ime od današnjeg trenera Bayerna. Zidane sa sobom donosi svjetsku slavu, golemu karizmu, respekt, autoritet i glamur, što je posebno bitno Perezu. Jedan je od „totema“ Reala, ljubimac navijača… No, sve to ne jamči uspjeh, ali tko može reći i da neće uspjeti?

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider