Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
što je rekao igračima?

Allegri otkrio dio taktike koja je presudila Realu

Massimiliano Allegri plasirao se s Juventusom u finale Lige prvaka izbacivši u polufinalu branitelja naslova Real Madrid.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon utakmice u kojoj je Allegri nadmudrio svog sunardonjaka Ancelottija, pobjednik je rekao:

"Da nismo bili koncentrirani od početka do kraja ne bismo uspjeli. Ali, dečki su odigrali odlično, svo smo vrijeme vjerovali da možemo pobijediti'', poručio je Allegri i otrkio što je posebno naglasio svojim igračima uoči utakmice.

''Dao sam upute veznim igračima da što više napadaju Isca i Jamesa. Njih dvojica nisu naročito dobra u defenzivnom dijelu pa sam rekao igračima da ih što više moramo gurati prema njihovom golu.“

Madridske novinare zanimalo je što misli o Madriđaninu koji je presudio svom klubu – 22-godišnjem Morati.

"On postaje jako važan igrač koji je mnogo napredovao. Dok je bio u Madridu, bio je premlad da bi se natjecao za mjesto u momčadi sa svim sjajnim napadačima koje Real ima. I kod nas u Juventusu je na početku bio na klupi, ali sada je spreman preuzeti glavnu ulogu".

Juventus bi ove sezone mogao ostvariti "trostruku krunu", četvrti naslov prvaka Italije osiguran je pet kola prije kraja, a osim finala Lige prvaka protiv Barcelone (Berlin, 6. lipnja) "staru damu" očekuje i finale nacionalnog Kupa protiv Lazija.

"Ne trebamo se time opterećivati, sljedeći nam je cilj finale Kupa. Ušli smo u finale Lige prvaka, to je samo po sebi veliki rezultat jer smo izbacili jedan od najboljih sastava na svijetu. U finalu će biti jako teško protiv Barcelone iako se igra samo jedna utakmica. Kada igrate protiv vrhunskih igrača kakvi su Messi, Suarez i Neymar, tada prvo morate pronaći način kako ih zaustaviti, a potom pokušati odigrati nešto u napadu", zaključio je Allegri.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider