Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Razdor na "dvoru"

Morati pukao film: Razočaran Zidaneom, posvađan s "tatinim sinovima"

Nakon poraza u Sevilli u Primeri i ispadanja od Celte u Kupu kralja, Real je u iznimno delikatnoj situaciji.

Alvaru Morati pukao je film. Osjeća se prevarenim i izigranim. Razočaran je i umoran od Zidaneovih obećanja i neprincipijelnosti, koja se najviše očituje na favoriziranju Karima Benzeme, s kojim Morata ne priča od povratka u Real.

Dva najveća promašaja Reala ikad: Platili ga kao Modrića, a gori je i od slavne "srpske stijene"

To su najnovije informacije s „kraljevskog dvora“ koje je u eter plasirala poslovično dobro obaviještena Cadena SER. Morata je prema istom izvoru zatražio od svojeg menadžera da razmotri pristigle ponude. Napadača Reala najviše žele Juventus, Arsenal i Chelsea.

Morata se osjeća izigranim jer su mu u Realu obećali da će imati važnu ulogu ako pristane vratiti se iz Juventusa, gdje je otišao 2014. i vratio se prošlog ljeta. Budući da je imao nekoliko konkretnih ponuda, navodno je najkonkretnija bila Chelseajeva, koje je odbio zbog obećanja da će imati zapaženu rolu u Zidaneovoj momčadi, Morata smatra kako je zapravo prevaren.

Morata razočaran Zidaneom

Ispalo je kako ga je Real vratio prvenstveno zbog financijskih razloga. Naime, prilikom odlaska Morate u Juventus Madriđani su imali ugrađenu klauzulu da ga mogu vratiti uz odštetu od 30 milijuna eura. Kako je Moratina cijena na tržištu značajno porasla, nakon odličnih igara u Juventusu, u Realu su zaključili da im se isplati isplatiti Juve i onda kalkulirati.

Naravno, Moratu je trebalo privoljeti na povratak, a pristao je prije svega jer mu je obećano da će biti u prvom planu. Međutim, u dosadašnjem dijelu sezone Morata je tek u drugom redu. Smatra da mu Zidane daje tek "mrvice" što je suprotno dogovoru. Možda Morata i ne bi bio toliko ljutit da su mu glavni konkurenti u velikoj formi.

No, situacija je upravo dijametralno suprotna; Karim Benzema u očajnoj je formi, no svejedno je još uvijek prvi izbor francuskog stručnjaka. Iako je druga najveća zvijezda Reala ozlijeđena (Gareth Bale), iako je prva zvijezda izvan forme (Cristiano Ronaldo), iako je Benzema potpuno izvan forme, Morata je svejedno tek rezervna opcija.

To mu je argument kako čelni ljudi Realu nisu održali zadanu riječ i stoga želi napustiti Santiago Bernabeu. Upućeni kažu da Morata nije tip koji će sagniti glavu, jedan je od rijetkih koji se usuđuje otvoreno suprotstaviti čak i nedodirljivom Ronaldu. Ne trpi nepravdu, pogotovo favoriziranje, smatra da nitko ne bi trebao biti "preplaćen" na poziciju u momčad, te da je jedino mjerilo travnjak, a tamo glavne zvijezde trenutačno ne izgledaju baš najbolje.   

Razdor na "kraljevskom dvoru"

Nakon poraza u Sevilli u Primeri i ispadanja od Celte u Kupu kralja, Real je u delikatnoj situaciji. Po sličnom scenarija ponavlja se siječanjska kriza kao i za vrijeme Carla Ancelottija. Zidaneu se pred očima odvrće „deja vu“ priča; kao i Ancelotti ostvario je rekordni niz u jesenskom dijelu sezone, a onda su u siječnju kola nezadrživo krenula nizbrdo. Ancelotti ih nije uspio zadržati, hoće li uspjeti Zidane? Francuz je iskusio taj sunovrat u svojstvu pomoćnika talijanskom treneru. Zato je puhao na hladno krajem godine i smišljao plan kako da izbjegne ponavljanje priče.

Zidane je zaključio da mora nešto promijeniti, pa je promijenio raspored odmora i treninga, smatrajući kako Ancelotti nije bio dovoljno oprezan i ozbiljan, no kako su stvari krenule u novoj godini, čini se da ni to nije dobitno rješenje.

Iako je prerano je za konačne zaključke, miriše na ponavljanje priče. U svlačionici opet vlada „trula“ atmosfera kao i u prijašnjim godinama, previše je tenzija i zakačenih igrača i klanova, što je izgleda nemoguće izbjeći u glamuroznom „kraljevskom klubu“, koji je poslovično prepun velikih zvijezda, a jasno je da svi ne mogu igrati, barem koliko bi htjeli.

Frapantna sličnost s Ancelottijevom erom

Nakon Jamesa Rodrigueza, koji se javno požalio da je zapostavljen, čini se da je najnezadovoljniji Morata. U ništa boljem raspoloženju nije ni Isco, koji također smatra kako dobiva premalo šansi, posebice u ključnim utakmicama i ne osjeća se bitnim kotačićem u Realovu stroju.

Vjerojatno najveći problem za Zidanea je taj što je Ronaldo u lošoj formi i opet je na udaru navijača, što značajno utječe na kompletnu atmosferu i još je jedna frapantna sličnost s Ancelottijevom erom. Uz sve to Zidane ima dosta problema s ozlijeđenim igračima. Nakon Balea, koji jako puno nedostaje, što je sasvim očito, ozlijedili su me se vrlo bitni igrači Luka Modrić, Marcelo i Carvajal.

Najbolji lijek za popravljanje atmosfere su pobjede, jer svaki poraz na Bernabeuu pokreće brojna pitanja, a svaki naredni oluju. Ako se Real odmah ne vrati trijumfima, Zidane će se naći u grdnim problemima i situacija bi mu se mogla opasno zakomplicirati.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider