Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Futacs, Erceg, Lopez...

Alarmantna situacija: Ozljede poharale Hajduk, nema osmorice!

Nakon gotovo tri mjeseca Hajduk igra prvenstvenu utakmicu na svom stadionu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvi put od 20. svibnja ove godine kada je sa šest komada isprašo Inter Zaprešić Hajduk je domaćin na svom Poljudu u prvenstvenoj utakmici. Ultra festival, zamjena travnjaka i ždrijeb natjecateljskih brojeva doveli su do toga da su Splićani u prva četiri kola sezone bili gosti.

Ovog petka stiže im Slaven Belupo (početak je u 21:00), a trener Joan Carrillo ima velikih problema sa sastavljanjem momčadi. Marko Futacs teško je ozlijeđen i on je izgubljen za ovu polusezonu, a koga još neće biti protiv Slavena, Katalonac je otkrio na press-konferenciji.

Letica debitira na golu

"Ante Erceg sigurno neće igrati, ne želim ga odmarati, nego je on jedan od ozlijeđenih igrača. Također, liječnici su nam preporučili da Borja Lopez ne igra. Neće braniti Dante Stipica nego Karlo Letica, a Toma Bašić i Ivan Pešić još su uvijek u fazi oporavka. Još nije spreman niti Fran Tudor, kao ni Ivo Grbić."

Carrillo zbilja nema sreće s ozljedama. I dok će većina od navedenih biti spremni za gostovanje kod Evertona u prvoj utakmici play-offa Europske lige, na duže vrijeme Splićani su ostali bez odličnog Marka Futacsa koji se ozlijedio u derbiju s Dinamom na Maksimiru.

"On je nama jako bitan, uostalom lani je bio prvi strijelac lige. Boli ga cijela ova situacija u kojoj se našao, mi se nadamo da će se što prije vratiti na teren", izjavio je Carrillo koji bi volio da mu čelnici kluba pronađu igrača takva profila, ali je svjestan da je realnost da će vjerojatno ostati na Francku Ohandzi i Ahmedu Saidu Saidu.

"Bilo bi dobro da možemo nekog dovesti, ali tržište je jako komplicirano. Ja sam spreman i da ostanemo na Ohandzi i Saidu."

"Dinamo nije bio superiorniji u derbiju"

Carrillo nije previše tugovao nakon poraza od Dinama.

"Život ide dalje, analizirali smo to i znamo zašto smo izgubili tri boda. U nijednom momentu nisam osjetio da je Dinamo superiornija momčad."

Slaven Belupo u prva je četiri kola upisao tri pobjede i bit će velik test za (desetkovani) Hajduk.

"Odlična su momčad, imaju balans i opasni su u kontranapadima. Trenirao sam u Videotonu Dinka Trebotića i Mirka Ivanovskog, to su sjajni momci, želim im sve najbolje u životu, ali tek nakon ove utakmice."

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider