Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
mašta radi svašta ili?

Ovo je 12 odabranih: Španjolci otkrili igrače koje Real želi

Madridska Marca izašla je s 12 imena koja su na meti Real Madrida.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zinedine Zidane mogao bi ipak preživjeti ovu sezonu na klupi Reala. Prebrođen je prvotni šok nakon novog poraza u madridskom derbiju i shvaćanja da će i ova sezona proći bez naslov prvaka. Više mu madridski mediji ne traže nasljednika već pojačanja za sljedeću sezonu.

Znamo kako će ljetni prijelazni rok biti prava ludnica, jer će biti zadnji prije odgođene FIFA-ine kazne. U Madridu bi mogli pasti rekordi, a Marca je na naslovnici objavila 12-oricu odabranih koje bi Florentino Perez trebao dovesti treneru Zidaneu.

Na vratima u Madridu i dalje očekuju Davida de Geu koji je prošlog ljeta preživio sapunicu i rat između Man Uniteda i Kraljeva. Što je najgore, Keylor Navas ove je sezone u nekoliko utakmica izravno spasio poraza Madriđane, ali i dalje je Španjolac prva želja. Problem bi mogla biti i odšteta za De Geu od 40 milijuna eura.

Obrana se unatoč talentu i velikim očekivanjima od Raphaëla Varanea želi pojačati trojicom imena - John Stones, Aymeric Laporte ili Marquinhos. Zanimljivo, sva trojica su na listi želja Barcelone s time da su vrlo izgledna pojačanja Katalonaca Francuz ili Brazilac, koji su već izrazili želju za igranjem u plavom-crvenom dresu.

Real Madrid traži lijevog beka. Marcelo je odličan igrač, ali bek koji gotovo isključivo misli na ofenzivne akcije dok je u obrani pomalo izgubljen. Zidane za novu sezonu mora pronaći veći balans u momčadi, a iako je, ponavljamo, Marcelo fantastičan nogometaš, obrana mu definitivno nije jača strana, iako se radi o – braniču.

Kandidat za tu poziciju je David Alaba, ali njega bi htjeli svi i Realu tu šanse nisu tako velike. Realnija je opcija Švicarac španjolskih korijena Ricardo Rodriguez, odličan u momčadi Wolfsburga.

U vezi su velike želje 'stari znanci' transferskih špekulacija – Paul Pogba i Eden Hazard. Belgijanac se čini kao realnija opcija od Francuza, no pojavile su se informacije kako ga Chelsea ne želi prodati ovog ljeta. 'Plan B', koji je sve samo ne loš plan, je mladi nogometaš Schalkea Leroy Sane kojem se predviđa velika karijera.

U napadu se sve više spominje dolazak velikog navijača Reala Pierre-Emericka Aubameyanga. Navodno je već potpisan neki predugovor s igračem Borussije, ali cifra od 100 milijuna eura čini se daleko pretjerana. Ipak, Gabonac je realnija opcija od Roberta Lewandowskog kojeg će Bayern teško pustiti. Da ne govorimo o Neymaru koji unatoč svemu završio na naslovnici Marce kao jedan od 12-orice odabranih.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider