Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade"
Nogomet
imaju za 'kikiriki'

Priča se o velikim transferima, no Barcina realnost je sasvim drugačija

Nogometna sezona ulazi u veliku završnicu, ali već se priča o ljetnim transferima...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Već se mjesecima špekulira o potencijalnim ljetnim transferima u najvećim nogometnim klubovima. Zbog svog imena i renomea Barcelonu se povezuje s najboljim igračima svijeta, međutim surova istina je takva da katalonski div ne može dovesti nijednu veliku zvijezdu.

Glavna pozicija koju će Barcelona pokušati pojačati predstojećeg ljeta je centralni branič. Marquinhos i Laporte najveće su i realne želje Barcelone. Marquinhos gotovo uopće ne igra u PSG-u, dok je Laporte voljan zaigrati za katalonski klub. Ostaje jedino stvar dogovora između klubova, a Barcelona se mora nadati da neće doći do nerealnih zahtjeva za odštetom.

Barcelona u sredini terena ima sjajne igrače i nekoliko mladih koji dolaze. Među njima su Ivan Rakitić, Andres Iniesta, Arda Turan, Sergio Busquets, Sergio Roberto... Mnogi vjeruju da će Barcelona biti u redu za dovođenje Paula Pogbe, no istina je ta da nema ni približno dovoljno novaca za dovođenje francuskog reprezentativca za kojeg Juventus traži najmanje 100 milijuna eura.

Barcelona je trenutno najbolji klub na svijetu, ali neće biti nova destinacija najboljeg mladog nogometaša svijeta. Spominjao se i Juan Mata iz Manchester Uniteda, ali gdje bi se našlo mjesta za još jednog majstora sredine terena?

Neki dan se pojavila informacija da Ariedo Braida šopingira u Njemačkoj u dvorištu Bayerna i Borussije Dortmund, međutim David Alaba, Marco Reus i Ilkay Gündogan su gotovo pa nemoguća misija. Financijski moćniji klubovi poput PSG-a, Manchester Cityja i Manchester Uniteda također su bacili oko na njih...

Napad. Barcelona ne mora trošiti ni cent za nekog od napadača, već u miru može razvijati one iz omladinskog pogona koji mogu učiti od Lea Messija, Luisa Suareza i Neymara. Posljednjih se dana spominje Riyad Mahrez, no realno gledajući Alžirac nema otkupnu klauzulu u svom ugovoru s Leicester Cityjem i teško da će ga Barca dobiti za 'malo' novaca. Osim toga Leicester će gotovo sigurno zaigrati u Ligi prvaka iduće sezone, a to je dodatni razlog da Mahrez ostane vjeran 'lisicama' barem još jednu sezonu.

Barcelona s trenutnim rosterom nema pritisak na ljeto raditi senzacionalne transfere. Ukoliko nekoga i dovede, bit će to igrač do 40 milijuna eura, jer si Barcelona jedino takvog igrača, zbog visokih godišnjih plaća Messija, Neymara i Suareza, trenutno može priuštiti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider