Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"
Nogomet
Koliko onda vrijede Messi i CR7?

Barca diže ruke, ovo je van pameti: Koja 'ovca' će to platiti?

Barcelona odustaje od lova na veznjaka Juventusa i francuske reprezentacije Paula Pogbu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prema najnovijim informacijama koje stiže iz Španjolske Barcelona odustaje od lova na Paula Pogbu, veznjaka Juventusa i francuske reprezentacije.

Razlog su astronomski financijski zahtjevi Juventusa, Pogbe i njegova menadžera Mine Raiole. Katalonci ne namjeravaju počiniti „financijsko samoubojstvu“. Izračunali su da bi ih Pogba stajao nevjerojatnih 260 milijuna eura i nemaju namjeru to platiti. Radi se o ukupnoj svoti koju bi Barca trebala izdvojiti za francuskog nogometaša.

Juventus traži odštetu od 100 milijuna eura, a Pogba šestogodišnji ugovor s bruto godišnjem plaćom od 25 milijuna eura, a uz to i dodatnih deset milijuna eura provizije od transfera, što sveukupno iznosi navedenih 260 milijuna eura.

Kako Barcelona ima problema s ispunjavanjem uvjeta Uefina financijskog „fair-playa“ te većih prioriteta u ovom trenutku, kao što su produženje ugovora s Neymarom i konačnog definiranja statusa Lionela Messija, koji je ponovno dao naslutiti da bi mogao napustiti Camp Nou zbog stalnih problema s poreznim vlastima, prilično je jasno da Katalonci izlaze iz utrke za Pogbom.

Za sada u utrci ostaju Paris SG, Manchester City, Manchester United i Real Madrid. Pitanje je tko je spreman izbrojati spomenuti iznos? Možda se naposljetku pokaže da to nitko nije spreman platiti, što bi zapravo bilo prilično logično. Jer, mnogi su mišljenja da Pogba ipak nije baš tako dobar igrač, odnosno da je debelo precijenjen. Možda se to najbolje vidi nakon odlaska Pirla i Vidala iz Juventusa. Francuz je dobio "desetku", ali za sada igra daleko od renomea tog slavnog broja, kojeg je nekoć u Juveu nosio njegov slavni sunarodnjak Michel Platini. Ako je netko spreman dati 260 milijuna za Pogbu, koliko onda vrijede Messi i Ronaldo?

No, svaka roba ima svojeg kupca, a Juve je oduvijek znao dobro trgovati. "Stara dama" često je znala zapjevati "dok je ovaca, bit će i džempera".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider