Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dokazi, kolega, dokazi...

Torcida ismijala i Marčinka: Tko laže odgovarat će na sudu

Navijači očito više nisu što su bili prije. Tako se Torcida već desetak dana medijski obračunava s visokim nogometnim dužnosnicima koji više ne mogu samo tako prstom upirati u navijače. Hajdukovi navijači grubo su optuženi za izazivanje nereda, no gdje su dokazi?

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Andorski bacači baklji prokazani su kao navijači Hajduka. To je sa velikom sigurnošću tvrdio Zoran Cvrk, povjerenik HNS-a za sigurnost, na što je Torcida reagirala tužbom zbog klevete. Sada je isto ponovio, ali i otišao korak dalje, član IO-a Dinama Tomislav Marčinko. On kaže kako je prepoznao iste one navijače koji su bili u turskoj Antalyji na pripremama.

>> Torcida Cvrku: Vodite nas na poligraf

>> Torcida: Tužimo Cvrka i tražimo da ga HNS smjeni

'Štoviše izrijekom tvrdi kako je riječ o istim osobama koje su njega i izaslanstvo Dinama potjerale sa stadiona u Antalyi te ih pritom i gađali bocama. Budući da g. Marčinko hrvatsku javnost truje gnjusnim lažima, te iz razloga što je i nama samima stalo da istina u svezi događanja u Andori izađe na vidjelo, mi kao KNH „Torcida – Split“ još jednom pozivamo MUP RH te pravosudne organe da provedu istragu', kažu Hajdukovi navijači u svom prioćenju.

Torcida kaže kako će se lako obračunati s 'bezočnim lažima' Marčinka. Sve je vrlo jasno, dokazi postoje. 'Pripremama Hajduka u Antalyi nazočilo je 25 pripadnika Torcide, od kojih je nekolicina pripriječila put delegaciji Dinama na ulasku u stadion, a da pritom nije bilo nikakvih fizičkih kontakata, a kamoli napada bocama.'

Nadalje, nitko od gore spomenutih 25 pripadnika Torcide iz Antalye nije nazočio utakmici s Andorom, a to smo spremni i dokazati pred istražnim organima, jer imamo popis svih 105 osoba koje su putovale s nama u Andoru i među njima nema nijednog navijača iz Turske.'

'U svrhu vjerodostojnosti, navodimo kako svih 25 osoba koje su bile u Turskoj imaju ulazni i izlazni pečat u svojim putovnicama, te su ih voljne ustupiti za potrebe istrage, kojom se lako da utvrditi da li su isti bili u Andori', kažu u Torcidi.

Navijači kažu kako će sve argumente i dokaze ustupiti nadležnim institucijama. Tvrde da je jedino istino u Marčinkovom istupu to da je nekolicina pripadnika Torcide verbalno izvrijeđala g. Vlatka Markovića ususret utakmice s Andorom, i to zbog maćehinskog odnosa HNS-a prema Splitu, kad je riječ o igranju službenih utakmica hrvatske nogometne reprezentacije u našem gradu.

'O samim bacanjima baklji u teren za vrijeme utakmice s Andorom, KNH „Torcida“ – Split je u svojem prethodnom obraćanju javnosti pozvao istražne organe da utvrdi identitet tih osoba, a nema sumnje kako će mnogi ostati zatečeni rezultatima istrage ako do iste ikada dođe, posebice gospoda Marčinko i Cvrk', kažu ogorčeni navijači koji su podigli i sudsku tužbu protiv Marčinka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider