Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Što prije donijeti zakon o navijačima

Hrvatski navijači: Velika podrška i novčane kazne

Više od 4000 hrvatskih navijača privedeno je u posljednjih šest godina. Donošenje Zakona o navijačima je očito od velike važnosti za hrvatski sport.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U organizaciji Hrvatskog nogometnog saveza i Kluba navijača hrvatske nogometne reprezentacije 'Uvijek vjerni' na Međunarodnom sajmu nautike i sporta na Zagrebačkom velesajmu nastavljen je seminar o navijanju.

Glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić naglasio je da je na svim europskim i svjetskim natjecanjima hrvatska reprezentacija imala veliku podršku navijača, ali i da je zbog njih HNS morao platiti UEFA-i kazne zbog 'neprimjerenog navijanja na utakmici protiv Turske na Europskom prvenstvu u Austriji i rasističkih povika na utakmici protiv Engleske u Maksimiru'.
 

Zvižduk protivničkoj himni na stadionu ne uzdiže našu himnu, a nasilje se uvijek se pojavi na nedovoljno kontroliranom prostoru

>> 'HNS šuti kao da ih se to i ne tiče'

Savjetnik predsjednika RH za sport Željko Mataja kazao je da je nogomet najbolja promidžba zemlje. 'Naše sportaše koji pobjeđuju puk slavi, ali to remete destruktivni navijači. Zvižduk protivničkoj himni na stadionu ne uzdiže našu himnu, a nasilje se uvijek se pojavi na nedovoljno kontroliranom prostoru. Nažalost, kod nas mediji ne stvaraju javno mijenje, nego se s njim poigravaju', zaključio je Mataja.

Državni tajnik Ministarstva unutarnjih poslova RH Ivica Buconjić rekao je da Hrvatskoj ne treba Heysel kako bi se smirile navijačke strasti i napomenuo da je od 2003. godine privedeno je 4017 osoba što je dovoljni znak da Zakon o navijačima treba donijeti što prije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju
Utakmicu po Utakmicu Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider