FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Mayweather vs. Pacquiao

VIDEO Velika hrvatska nada analizira i prognozira ishod 'meča stoljeća'

Hrvoje Sep analizira taktičke zamisli i prognozira ishod „meča stoljeća“ - Floyd Mayweather vs. Manny Pacquiao.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U noći sa subote na nedjelju, u 3 i 30 ujutro NOVA TV i GOL.hr u izravnom prijenosu donose boksačku večer čiji je vrhunac dugo očekivani meč Floyd Mayweather – Manny Pacquiao. Za Novu TV, stručnu analizu oba borca te taktičke zamisli prokomentirao je Hrvoje Sep, velika hrvatska boksačka nada i kandidat za nastup na Olimpijadi u Riju.

Gledajte UŽIVO boksački 'meč stoljeća' na Novoj TV i Gol.hr!

VIDEO Mayweather vs. Pacquiao: Hoće li se pamtiti kao Ali vs. Frazier i Foreman?

Zašto je boks opet velik... Nestrpljivo se čeka noć sa subote na nedjelju

Upoznajte djevojke koje će oduzimati dah dok Manny i Floyd hvataju zrak

Sep je poluteškaš, ali je visok otprilike koliko i Mayweather, koji ima 173 centimetra i dva je centimetra niži od Sepa. Kako bi se Sep postavio protiv Pacquiaoa da je na mjestu Amerikanca?
„Mayweather ima specifičnu obranu ramenom od prednje ruke, ali mu obrana od druge ruke nije toliko dobra, zbog toga je tijekom karijere imao problema s ljevacima. A Pacquiao je ljevak i vrlo jako njome udara. Mayweather će stoga morati otklone, više i niže eskivaže da bi se obranio od Filipinca“, ističe Sep te dodaje:

„Pacquiao je napadač i ako mu daš prostora, on će to uzeti maksimalno. Da sam ja na mjestu Mayweathera, ja bih napao Pacquiaoa, dao mu do znanja da ne može ići toliko naprijed, da ne može napadati. Odsjekao bi ga od početka meča.“

Što Sep očekuje, kakav ćemo meč gledati?
„Mislim da će Pacquiao nametnuti svoj tempo i ritam te da će voditi meč, a Mayweather će biti u defenzivi i čekati svoju priliku.“

Zašto je Mayweathera teško pogoditi krošeom ili direktom?
„Zašto što konstantno gleda u protivnika, a to ne radi puno boksača. Gleda protivnika da bi odmah kontrirao nazad. Pacquaio je pametan borac i sigurno će puno raditi i prema tijelu protivnika, jer zna da je Mayweathera teško pogoditi u glavu. Glava se može pomaknuti, eskivirati, ali tijelo je teško braniti. Pokušat će prvo u tijelo da ga spusti, a onda u glavu“, kaže Sep i dodaje: „Pacquiao radi vrlo brzo, radi puno udaraca i vrlo je točan.“

Filipinac ispuca sedam udaraca u sekundi.
„Ti udarci nisu toliko jaki, ali serija udaraca uzdrma suparnika.“

Za kraj Sepova prognoza.
„Pacquaio na bodove.“

Sep, dakle, tipuje na autsajdera, barem kada su pitanju oklade. Stavite li u William Hillu euro na Pacquiaoa, dobit ćete 2.75 eura. Koeficijent na pobjedu Mayweathera iznosi 1.57, a neriješeno najveća svjetska kladionica plaća sa 17.00. Pobjedu Amerikanca nokautom plaća s 9.00, a Filipinca s 21.00.

Meč stoljeća gledajte uživo na Novoj TV i Gol.hr u noći sa subote na nedjelju od 3:30, a snimku na Novoj TV u nedjelju od 21:00. Borilački spektakl komentirat će Željko Vela.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider