FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
'To je nezabilježeno!'

VIDEO Skandalozni potez hrvatskog boksača: 'Što mu se desilo u glavi?'

Hrvatsku sportsku javnost šokirala je vijest o fizičkom nasrtaju boksača Vide Lončara na poljskog suca Mageja Dziurgota na Europskom juniorskom prvenstvu koje se održava u Zagrebu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nesretni sudac prekinuo je Lončarev meč u korist suparnika, a 18-godišnji hrvatski reprezentativac, revoltiran tom odlukom, odlučio se na sramotan potez zbog kojeg je u pritvoru te je dobio doživotnu suspenziju iz boksa.

VIDEO Osramotio Hrvatsku i završio u pritvoru: Boksač brutalno istukao suca! 

Vido Lončar tim potezom šokirao je i svog izbornika, nekadašnjeg poznatog borca s više od 200 mečeva u karijeri: "Ja sam iskreno još potresen. Za cijelu moju karijeru, ja osobno kad sam boksao, nisam ni opomenu dobio, ali mislim da nije zabilježeno ovakvo što u našem sportu. Mislim, nitko nije mogao predvidjeti da će se ovo desiti", kaže Mario Šivolija.

Sramotan potez Lončara i danas je glavna tema oko Doma sportova, a mnogi inozemni borci i treneri koji su prisustvovali spornom meču kazat će: bilo je to grozno gledati, ali sudac nije bio u pravu.

"Sudac je pogriješio. Prvo brojanje je bilo opravdano i hrvatski boksač je normalno reagirao. Drugo brojanje je također bilo dobro dosuđeno, ali treće nikako! To nije bila dobra odluka suca", uvjeren je Atilla Alatepe, potpredsjednik Turskog boksačkog saveza.

S tim se slaže i izbornik Šivolija, ali potvrđuje kako ovakav potez nema opravdanja: "On je ovako miran, povučen, drag dečko, koliko sam ga ja imao vremena upoznato ga, i najmanje se od njega očekivalo... Što se desilo njemu u glavi u tom trenutku? Je li sam taj knock down imao veze s time, to je sad za druge procjene, ali... Što reći? Ostaje žal..."

Ostaje, jer je Lončarov potez okaljao dobre nastupe preostalih naših boksača i narušio ugled hrvatskog boksačkog saveza.

Poljski sudac Magej Dziurgot kojem se već u ringu morala pružiti prva pomoć, zadobio je teške tjelesne ozljede, a Lončara je Savez doživotno izbacio iz boksa. Uz to je i prenoćio u pritvoru, a za očekivati je da će policija podići i kaznenu prijavu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider