FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
jedva čekamo...

Cro Cop za Dnevnik Nove TV: Želim još jednom osjetiti taj adrenalin!

Gost u Dnevniku Nove TV bio je povratnik u svijet borilačkih sportova Mirko 'Cro Cop' Filipović...

Mirko Filipović vraća se MMA borbama, i to u Japanu, na Grand Prix eventu japanske promocije Rizin.

* Prošlo je više od godinu dana od vaše posljednje borbe, zašto i odakle ideja za povratak borbama?

"Presudio je poziv iz Pridea. Ja sam i nakon odluke o povlačenju dobio pet ili šest ponuda iz cijelog svijeta. Stvarno sam mislio da se neću nikada vratiti, ali zaintrigirao me taj poziv, mogućnost da se ponovno borim u Saitama Areni i kako ja kažem borac uvijek ostaje borac. Želim naglasiti da ovo nema nikakve veze s novcem.

Jednostavno želim osjetiti još jednom navalu adrenalina u Saitama areni. To je posebno mjesto za mene. I kad sam putovao u Japan vagao sam cijelo vrijeme, jesam li donio dobru odluku? Ja imam problema s ramenom, koljenom, mene jako puno toga boli u svakodnevnom životu. Ali zanimljivo je da me ozljede ne bole jedino kada treniram. Navečer kad ležim u krevetu koljeno mi vibrira, ali dok treniram ne boli ništa. To me jednostavno čini sretnim, a to je teško ljudima objasniti.

Dogovorio sam samo 9. i 12. mjesec, ne znam hoću li dulje biti u stanju, jer svaki čovjek ima svoju prirodnu granicu. Uspio sam se regenirirati nekako u ovo vrijeme i počeo raditi vježbe koje nikada nisam radio prije. Obećao sam i svojoj obitelji da se neću vraćati, u prvom redu svojoj majci, koja je zbog toga bila najsretnija, ali ovo me jednostavno previše zaintrigiralo. Razgovarao sam sa Stipom Drvišem i puno smo razgovarali mogu li osvojiti turnir. Da mislim da ne mogu, ne bi ni ulazio u ovo.

Hoću li osvojiti ne znam, ali da ću dati sve od sebe, i biti najspremniji što mogu, to je sigurno", rekao je Cro Cop na početku razgovora.

* Wanderlei Silva je poručio "nokautirat ću Cro Copa". Je li on sljedeći protivnik?

"Nije. On će propustiti event u devetom mjesecu zbog ozljede točnije prometne nesreće. Auto ga je udario dok se vraćao s treninga. U Japanu smo se bili sreli pa me čovjek izgrlio, skoro izljubio, razgovor je trajao pola sata, a onda je pred novinarima rekao da će me razbiti. Nisam mogao vjerovati da je to isti čovjek. Ili kao veliki profesionalac pumpa atmosferu ili su posljedice prometne nesreće puno teže nego što se mislilo. Činilo se da mu je stradalo samo rame, no čini se da je i glava u pitanju".

* Slijedi li revanš s Fjodorom?

"Nisam razmišljao o revanšu s Fjodorom i ne ovisi o meni. Teoretski je moguće, no treba vidjeti kako ću izdržati ovaj turnir. No ovo me čini jako sretnim i to je najbitnije", rekao je za kraj Mirko Filipović.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider