FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Iz stručnog kuta

Pogledajte analizu: Koje su taktičke opcije Miočića, a koje Cormiera

Vaganje je odrađeno i cijeli borilački svijet zanima hoće li Stipe Miočić kao i u gotovo svim borbama posljednjih nekoliko godina krenuti po nokaut od prve sekunde.

Igor Pokrajac, Zelg Galešić i Vlado Boban (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Još malo je teškaškog ogleda godine Daniel Cormier protiv Stipe Miočića, a stručnu analizu napravili su Igor Pokrajac i Zelg Galešić.

"Zelg i ja ćemo pokazati stvari koje su se događale i koje će se možda dogoditi u borbi. Zelg će biti Stipe, ja ću biti Cormier, čisto radi te razlike u visini. Cormier je taj koji konstantno ide prema naprijed i spušta glavu na jednu i drugu stranu, to je idealna situacija za Stipu da baci tu svoju prednju nogu koja bi možda i završila borbu", istaknuo je Pokrajac.

"Druga stvar, jedna greška možda kod Stipe. On dosta uspravno stoji i prednja noga je dosta ravno što oslobađa put Cormieru da uđe u tu nogu. Ne postoji borac kojeg Cormier nije digao iznad glave i složio ga na pod", naglasio je Pokrajac.

Kada se osvrnemo na prvu borbu, Miočić je dobio težak nokaut baš iz klinča. Čak štoviše, Cormier ga je i najavio. Koju je grešku Stipe tad napravio?

"Stipe je napravio grešku to što mu je dopustio da uđe u klinč poziciju jer se jako oslonio na svoje hrvanje. Stipe je izuzetan hrvač, ali je Cormier izuzetan olimpijski hrvač. Dopustio je situaciju gdje se dobro, da ne bi Cormier gurnuo kukove skroz u njega, vi morate gurnuti ruku ovdje među noge. Stipe je gurnuo ruku i otvorio put prema bradi te je Cormier završio borbu."

Dakle, najbolje ne ulaziti u klinč?

"Možda ga ne izbjegavati, ali sigurno ne ostavljati bradu otvorenu."

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider