FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Puno 'ugušenih' u Ciboni

Novi spektakl u MMA ligi: Brutalna borba Peruška i Gagule!

Završena su tri kvalifikacijska eventa Hrvatske MMA lige. Sada nam slijede četvrtfinala u svibnju.

Novi borilački spektakl Hrvatske MMA lige održan je u dobro popunjenoj 'Ciboni'. Neugodna vijest stigla je za organizatore na sam dan trećeg izdanja ovogodišnje Hrvatske MMA lige. Dražen Glavaš (Cromma Gym) bio je jedan od onih koji je trebao ponuditi spektakl, ali je odustao od borbe uslijed ozljede desne prepone. Tako je ovaj kvalifikacijski event za četvrtfinala ostao bez teškaških mečeva.

No, i u ostale četiri kategorije vidjeli smo neke vrlo dobre borbe u kojima su pobjednici postali posljednji četvrtfinalisti za 2013. godinu.

>> Trogirska bomba: Ova vruća brineta je nova hrvatska MMA djevojka

>> CIJELE EVENTE MMA LIGE POGLEDAJTE NA OYO.HR!

>> Pogledajte najbolje trenutke s MMA spektakla: 'Minotauro iz Lučkog' oduševio Cibonu!

U poluteškoj kategoriji smo vidjeli tri borbe. Kristijan Svrtan izdržao je čvrsti stisak Ninoslava Đuguma, a onda je tehničkim nokautom ipak stigao do slavlja u vrlo čudnoj borbi u kojoj smo vidjeli čak i 'up-kickove' tj. udarce s poda nogom kakvi se baš ne viđaju prečesto.

U dvoboju generacija puno mlađi Matej Batinić pobijedio je Gorana Kosa nakon tri i pol minute gušenjem iako je cijeli meč bio u 'ground and pound' poziciji u kojoj je nanio dosta štete na licu Kosa.

Peter Buljan pobijedio je Vladu Neferanovića nakon svega 55 sekundi prve borbe u poluteškoj kategoriji. Čini se kako je Neferanović ozlijedio rame, pa je prilikom giljotine Buljana odmah tapkao.

Antonio Mijatović u srednjoj je kategoriji za manje od dvije minute gušenjem došao do slavlja protiv Mladena Hojskog. Anđelko Kitić giljotinom je pobijedio Demirela Mehmedovića već u prvoj rundi.

Velter kategoriju otvorili su Saša Božić i Ivan Smolčić. Oba borca su iz Velike Gorice pa je 'bitku za Goricu' dobio Smolčić gušenjem u drugoj rundi.

Tonči Peruško u istoj je kategoriji bombardirao Filipa Gagulu brutalnim 'hammer' udarcima, no ovaj se aktivno branio unatoč krvavom licu. Bila je to borba za sladokusce, s odlično pripremljenim borcima i fantastičnim izmjenama, no dojma smo kako je sudac ipak trebao prekinuti borbu prije kraja druge runde. Gagula je pokazao veliko srce, ali dobio je toliko udaraca u glavu da nikome nije bilo ugodno gledati 'masakriranje'. Peruško je slavio odlukom sudaca.

Treće ovogodišnje izdanje Hrvatske MMA lige otvorili su u lakoj kategoriji (do 70 kg) Dino Klarić i Danijel Stanić. Bio je to dvoboj dvaju mladih debitanata koji su već u prvom meču večeri natjerali još nezagrijane gledatelje na nekoliko aplauza. Danijel Stanić odlukom je sudaca pobijedio sina pionira hrvatskog MMA-a, Zlatka Klarića.

U istoj kategoriji Antonio Majksner natjerao je Adisa Hamzića da tapka već u prvoj rundi. Čini se kako je Hamzić, koji je bio bolestan, predao meč protivniku nakon što odmah na početku nije uspio izvući polugu na nogu Majksneru.

Filip Pejić je u pravom udaračkom vatrometu pobijedio Donata Rapija. Žestokim je udarcima natjerao suca da prekine borbu nakon što se protivnik više nije mogao aktivno braniti.

Sljedećeg mjeseca (11. svibnja) čeka nas prvi četvrtfinalni event ovogodišnje Hrvatske MMA lige. Jedva čekamo!

Službeni rezultati prvog kruga Hrvatske MMA lige:

1) Danijel Stanić, 2R, 5:00, odluka sudaca 2:1
2) Antonio Majksner, 1R, 2:15, TKO
3) Filip Pejić, 1R, 1:31, TKO
4) Ivan Smolčić, 2R, 2:59, gušenje
5) Tonči Peruško, 2R, 5:00, odluka sudaca 3:0
6) Antonio Mijatović, 1R, 1:52, gušenje
7) Anđelko Kitić, 1R, 3:16, gušenje
8) Peter Buljan, 1R, 0:56, gušenje
9) Matej Batinić, 1R, 3:27, gušenje
10) Kristijan Svrtan, 1R, 4:40, TKO

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider