FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Naprijed Stipe!

Najnovije UFC ljestvice: Miočić ostvario ogroman skok na onoj najvažnijoj

Ultimate Fighting Championship objavio je najnovije ljestvice svojih boraca.

Galerija Miočić u borbi protiv Cormiera (Foto: AFP)

Dok se još uvijek nisu slegli dojmovi od UFC-a 241 održanog u Anaheimu, gdje je u glavnoj borbi večeri Stipe Miočić nokautirao Daniela Cormiera, ova američka borilačka organizacija ažurirala je stanje na svojim ljestvicama u svim kategorijama.

Miočić je vratio pojas prvaka teške kategorije, a i na ljestvici pokraj njegova imena sada stoji champion.

Njegov protivnik Cormier prepustio mu je titulu i usput pao za jedno mjesto te je sada prvi izazivač u teškoj kategoriji. Na poziciji drugog izazivača je Francis Ngannou, treći je Junior Dos Santos, četvrti Curtis Blaydes, a TOP 5 Miočićevih izazivača zatvara Derrick Lewis.

Slijede Alexander Volkov, Alistair Overeem, Cain Velasquez...

Miočić udara Cormiera VIDEO: Stipe Miočić žestokim nokautom vratio pojas UFC prvaka i možda poslao Cormiera u povijest! divider

Uz to što najbolje kotira u teškoj kategoriji, Miočić je trijumfom nad Cormierom napravio golemi skok na pound-for-pound ljestvici. Riječ je o jedinstvenoj ljestvici najboljih svjetskih boraca neovisno o tome kojoj težinskoj kategoriji pripadaju i tu je Stipe sada četvrti, što znači da je napredovao za čak sedam mjesta poslije borbe s Cormierom.

Tu je na prvom mjestu Jon Jones, drugoplasirani je Khabib Nurmagomedov, treći je Henry Cejudo, a poslije četvrtoplasiranog Miočića slijedi i jedna žena, dvostruka UFC prvakinja Amanda Nunes.

Cormier je na pound-for-pound ljestvici pao s prvog na sedmo mjesto.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider