FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
a vrijeme curi

Rizin donio čudnu odluku: Navijači biraju idućeg suparnika Cro Copa!

Mirko Filipović neće biti previše zadovoljan nakon održane konferencije za novinare japanske MMA organizacije Rizin...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako je bilo najavljeno da će se danas (srijeda) na konferenciji za novinare japanske MMA organizacije Rizin saznati ime suparnika Mirka "Cro Cop" Filipovića za četvrtfinalni ogled Grand Prix turnira, to se ipak nije dogodilo. Objavljeno je tek da se manevrira s četiri-pet imena i da će odluka biti donesena do kraja ovog tjedna.

Mirko Filipović trebao se boriti protiv legendarnog brazilskog borca Wanderleia Silve, no on se povukao iz borbe zbog ozljede. Nakon toga su krenule uvrede i provokacije s obje strane, što bi trebalo dodatno začiniti njihov meč u 2017. godini koji su organizatori najavili.

"Borba će biti ponovno organizirana iduće godine", tvrdi organizator Rizinovog Grand Prixa.

"Cro Cop" će se i dalje boriti u četvrtfinalu Rizin Grand Prixa 29. prosinca, a ime suparnika saznat ćemo u naredna četiri dana.

Rizin navodno bira između tri imena koji su potencijalni protivnici našeg Mirka Filipovića. Osim legendarnog francuskog kick boksera Jeromea Le Bannera, u igri su Amerikanci Mighty Mo i Heath Herring, a tko će na koncu ući u ring će biti odlučeno glasovima fanova. Barem tako tvrdi “najbolji kick boksač u povijesti koji nikada nije postao K-1 WGP pobjednik”.

Cro Cop je Francuza svladao u svom prvom profesionalnom kick boksing dvoboju na K-1 WGP-u 2006. godine. Filipović je slavio jednoglasnom odlukom sudaca. Le Banner dosada u karijeri ima 6 MMA mečeva, od čega četiri pobjede i dva poraza. Mirko se sastao i s Heathom Herringom u legendarnom Prideu u dvoboju prema MMA pravilima. Na Pride 26 priredbi davne 2003. Cro Cop je slavio tehničkim nokautom.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider