FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Amerikanac blagi favorit

Pogledajte detaljnu analizu Cro Copa i ''King Moa'' uoči njihove borbe

Dnevnik Nove TV večer uoči borbe donio je analizu Cro Copa i King Moa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Naša borilačka legenda na vaganju je imala 106, a ''King Mo'' 97 kilograma. Iako na vaganju i sučeljavanju boraca često zna biti incidentnih situacija, Cro Cop je kao i uvijek do sada bilo hladan kao led, a Amerikanac je također pokazao fer ponašanje.

Njihova je borba glavna borba i šlag večeri u Saitami.

A naš komentatorski dvojac Vlado Boban i Zelg Galešić, kao i uoči posljednjeg Cro Copovog meča u Japanu s Korejcem Myungom, donosi analizu Mirka i njegovog novog suparnika.

Mirko Filipović je saznao protivnika prije desetak dana, koliki to može biti problem?

''To zna biti veliki problem, jer nakon što ste prošli tehničko-taktičke pripreme, sad imate novog protivnika. Totalno drugačiji stil borbe od Wanderleija Silve, hrvač koji je prošle godine osvojio Rizinov Grand Prix. On je samo vrh poluteške kategorije.''

Što se tiče borbe na nogama, tu je Mirko apsolutno u prednosti. S druge strane, imamo ''King Moa'' koji se odlično kreće i skraćuje distancu. Kamuflira svoje boksačke tehnike unutar hrvačkih napada.

Iako Mirko dobro kontrira hrvačima, ima dobre kukove, dobro izbacuje noge, Jawal je u hrvanju u velikoj prednosti.

Mirko je čak zadnju borbu bazirao na borbi u parteru, napreduje fantastično i ima odličnu defanzivu na leđima. Teško ga je završiti i dobro brani udaranje, dok ''King Mo'' koristi parter isključivo kao udarački dio. Ne ide na gušenje i poluge, nego se kreće brzo oko vas i proba što više štete nanijeti svojim udarcima. Tu su izjednačeni.

Što se tiče brade, tu je bolji ''King Mo'', koji je samo jednom u karijeri bio nokautiran.

Iskustvo ide na stranu Cro Copa, koji je nastupao na najvećim priredbama i najvećim pozornicama na svijetu, ali ni ''King Mo'' nije tu loš, iako nema previše borbi u teškoj kategoriji.

Gledajući ukupno po statistikama, američki borac je lagani favorit, ali nije sve u matematici i statistici i zato se nadamo Mirkovoj pobjedi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider