FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Nema straha od roditelja

Krv nije voda, tata i sin u MMA kavezu

Jedan od pionira hrvatskog MMA-a, Zlatko Klarić, mnogo puta u životu je napeto iščekivao ishod mečeva svojih pulena iz UFK Trešnjevke, ali nikad do sada nije uz kavez gledao svoga sina kako se bori.

Iako Dino Klarić (20) ima već mnogo nastupa u grapplingu iza sebe, sutra u Ciboni, debitirat će u profesionalnom MMA ogledu protiv Danijela Stanića (18) iz kluba UFK Novi Zagreb.
Ponosni tata Zlatko prisjeća se sportskih početaka svoga sina:

>> Trogirska bomba: Ova vruća brineta je nova hrvatska MMA djevojka

>> Opasni udarač poručio: 'MMA je moja hrana, ove sezone osvajam pojas!

>> Ovo bi mogle biti najvatrenije borbe Hrvatske MMA lige

>> Pogledajte najbolje trenutke s MMA spektakla: 'Minotauro iz Lučkog' oduševio Cibonu!

>> CIJELE EVENTE MMA LIGE POGLEDAJTE NA OYO.HR!

"Kao mali bavio se gimnastikom i judom, bilo je bitno da ne sjedi ispred televizora i kompjutera. Kada sam ja u klubu počeo raditi s klincima, Dino nam se iz znatiželje pridružio. Svidjelo mu se, bio je tada peti razred osnovne škole. Mogu reći da je on u svijet borilačkih sportova ušao preko tate, a kasnija odluka da se bavi time je bila samo njegova", kaže Zlatko Klarić i nastavlja:

"S mladima treniramo samo grappling jer mnogo manja mogućnost ozljede. Dino je bio više puta državni prvak i juniorski te kadetski svjetski prvak u grapplingu. Amaterski MMA je htio probati prije dvije godine. Zasada nemam poseban strah kao roditelj, ali ovo će mu biti prvi profesionalni meč, pa ću vidjeti kako ću se osjećati. Vidjet ću da li se ubuduće trebam bojati, jer naši treninzi su jedno, a stvarna borba nešto sasvim drugo." 

Biti u ulozi tate i trenera nije nimalo lako, ali s druge strane takav odnos nosi jednu posebnu povezanost i zajedništvo. Mladi Klarić zna da se od njega u subotu puno očekuje, no njemu je najvažnije to što on sam puno od sebe očekuje.

"Meni je otac trener od moje 10 godine.To zna biti i dobro i loše. Ponekad je jako motivirajuće, a ponekad si idemo na živce jer smo oboje temperamentni. Ali, većinu vremena se super slažemo. Meni tata nije samo otac i trener, već i prijatelj. Svi mi iz kluba se družimo, idemo na Sljeme, ćevape. Nismo zatvoreni u dvorani, baš se družimo kroz sport. Veselim se svojoj prvoj profesionalnoj MMA borbi. I nemam neku preveliku tremu. Ipak imam 40-tak medalja u grapplingu iza sebe. Ali ovaj put osjećam pritisak jer ljudi nešto očekuju od mene – očekuju neki rezultat. No u svemu što radiš s ljubavlju postoji doza pritiska jer to znači da ti je to važno, stalo ti je do toga i to radiš sa strašću i zalaganjem. Dat ću sve od sebe, pa neka bolji pobijedi. Obojica smo debitanti, obojica želimo tu pobjedu. Bit će to interesantan meč", izjavio je Dino Klarić.

Treći event Hrvatske MMA lige na rasporedu je u subotu, 13. travnja 2013. s početkom u 20.30 sati, a prijenos uživo je na Oyo.hr.

Posjetitelje očekuju seksi ring-djevojke, Žanamari & J'Animals, vrhunski borci i tona testosterona.

Potražite ulaznice već od 35 kuna na svim prodajnim mjestima Eventima i na blagajnama Cibone na dan eventa.
Neka igre MMA lige počnu!

Fight card Hrvatska MMA liga 13.04.

Laka kategorija (do 70 kg)

Dino Klarić (UFK Trešnjevka) – Danijel Stanić (UFK Novi Zagreb)
Adis Hamzić (Prime Poreč) – Antonio Majksner (Cromma Gym)
Donat Rapi (Piranha Gym) – Filip Pejić (Ban Team)

Velter (do 77 kg)

Saša Božić (Modus Gym) – Ivan Smolčić (UFK Novi Zagreb)
Tonči Peruško (trojan Pula) – Filip Gagula (Cromma Gym)

Srednja kategorija (do 84 kg)

Mladen Hojski (Dragon Gym) – Antonio Mijatović (Ban Team)
Demirel Mehmedović (UFC Gladijator) – Anđelko Kitić (UFK Novi Zagreb)

Poluteška kategorija (do 93 kg)

Peter Buljan (Prime Poreč) – Vlado Neferanović (Huber Osijek)
Goran Kos (UFK Trešnjevka) – Matej Batinić (Ban Team)
Kristijan Svrtan (Cromma Gym) - Ninoslav Đugum (FC Stinice)

Teška kategorija (iznad 93 kg)

Saša Milinković (HK Osijek) – Dražen Glavaš (Cromma Gym)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider