FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Final Fight Championship

Krušić: Cilj u Zadru je zaustaviti 'balkanskog ubojicu' El Bounija!

6. lipnja na neki način će biti i povijesti dan za crnogorsku kick boks scenu. Prvi put u nekoj jakoj profesionalnoj promociji nakon Gorana Radonjića i SuperKombata Crna Gora će imati svog predstavnika, i to mladog Nikšićanina Bobana Krušića.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

On će nastupiti na eventu jedne od najboljih promocija u Europi, hrvatskog Final Fight Championshipa, protiv Ibrahima El Bounija. Vatreno krštenje, s obzirom da je El Bouni jedna od najvećih nada eeropskog kick boksa te čovjek koji je „pomeo“ najbolje regionalne borce poput Emkića i Fabjana.

I dok je El Bouni postao zvijezda u regiji, Boban je prilično nepoznat široj javnosti, a Fightsite.me vam predstavlja najboljeg kick boksača kojeg trenutno ima Crna Gora.

Tko je Boban i kako se počeo baviti kick boksom?

"Boban ima 24 godine, a kick boks je počeo trenirati u klubu u kojem su se održavali i karate i aikido. Ta dva sporta sam trenirao, i kick boks me nije previše zanimao. Tek kada sam otišao na natjecanje u karateu vidio sam da mi treba nešto konkretnije. Tada sam se priključio momcima koji su krenuli, i ostalo je, što kažu, povijest...“.

Prva pobjeda stigla je u Rožajama.

"Bilo je to prvenstvo Crne Gore gdje sam nastupao protiv borca iz Podgorice. Radili smo low kick meč do 81 kilogram. Bile su to moje prve tri runde po dva minuta. Težak meč, ali s obzirom koliko sam znao i trenirao, bilo je dobro", kaže uz smiješak Krušić.

Kruna amaterske karijere stigla je prošle godine, kada je postao vicešampion svijeta u WKA federaciji.

"Da, u Toskani sam nakon tri teška i naporna, ali vrlo dobra meča postao vicešampion svijeta. To je kruna u amaterskom takmičenju za sada."

Za sada? Da li to znači da te ponovo možemo očekivati u amaterskoj konkurenciji?

"Plan je da odradim još koje veliko takmičenje u budućem periodu. Za sada nema ništa zakazano, ali postoje naznake o nastupima na određenim takmičenjima."

Profi ring ti je, čini se, odgovarao. Sa šest uvjerljivih pobjeda i jednim porazom od sjajnog Igora Emkića zaradio si epitet najboljeg našeg kick boksača.

"Činjenica da me smatraju najboljim mi mnogo znači i daje motiv da i dalje radim i napredujem. Što se tiče tog poraza od Emkića, Igor je bio bolji i pobijedio. Nadam se da ćemo se u budućnosti ponovo sastati."

Kao profesionalac si već nastupio za najbolju slovensku (AFC) i bosansko-hercegovačku promociju (No Limit). Prvi nastup za AFC obišao je sve regionalne portale.

"Dobili smo poziv Andreja Bregara i AFC promocije da nakon Svjetskog prvenstva odradimo nastup protiv Andreja Pavlije. U tom meču sam povrijedio stopalo i pauzirao sam par mjeseci. Ipak, uspio sam da pogodim protivnika u čelo, što je izazvalo veliko krvarenje i donijelo mi vrijednu pobjedu."

Nakon oporavka od ozljede nastup za No Limit i rutinska pobjeda protiv Saše Sekulića.

"Da, promijenjen mi je protivnik doslovno noć uoči eventa. To me ipak nije omelo, pa sam vrhunsku formu okrunio rutinskom pobjedom."

Na narednom No Limitu čeka te predstavnik poznatog Opatija Fight Cluba, Nikola Božić. Kakav je plan u ovom meču pošto te nakon samo sedam dana čeka borba na FFC-u?

"Plan je da prije svega odradimo dobar meč i da dođem do pobjede. Božić je odličan borac koji voli borbu što mi se sviđa. Imamo istu filozofoiju borbe i mislim da će publika uživati u našoj borbi."

Poziv FFC-a je nešto čemu se svi regionalni borci nadaju. Kakav je bio osjećaj kada si saznao da ćeš nakon sedam profi borbi nastupiti i za vodeću promociju u regionu?

"Poziv FFC-a je stigao potpuno iznenada. Svi se trudimo da budemo dobri i pokažemo se ne bi li dobili poziv za neku od najjačih organizacija u Europi. Osjećaj je bio neopisiv i sa nestrpljenjem iščekujem FFC i meč sa Bounijem."

Protivnika mnogi nazivaju "balkanski ubojica", pošto je svladao protivnike iz gotovo svih zemalja iz bivše SFRJ.

Koliko za tebe znači činjenica da je FFC odlučio da te upari upravo sa Bounijem, koji je demolirao sve dosadašnje protivnike?

"Znači mnogo ako me smatraju za nekog tko može da ga zaustavi, a ako neko misli suprotno, pokušat ću ga razuvjeriti."

Da li je spreman plan za Bounija?

"Plan je jednostavan i spreman. Prvo ipak da završimo meč na No Limitu, pa ćemo se posvetiti El Bouniju."

Zbog čega bi fanovi trebali gledati Bobana u meču s Bounijem?

"Zbog toga što će to biti odlična i prava borba! El Bouni je odličan borac koji trenira sa najboljim na svijetu, ali mi smo tu sa ciljem i zadatkom – pobjeda!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider