FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Pad moćnog prvaka

Fury: Sve sam ostavio u ringu, ovo je ostvarenje sna; Kličko: Bio je nevjerojatno brz

Irac Tyson Fury (27) novi je svjetski boksački prvak u teškoj kategoriji...

On je u Düsseldorfu svladao branitelja naslova po verzijama WBA, WBO, IBF, IBO i magazina The Ring Ukrajinca Vladimira Klička (39) jednoglasnom odlukom sudaca.

"Došao sam savladati moćnog prvaka Vladimira Klička i u tome sam uspio. Radio sam šest mjeseci te sam ostavio apsolutno sve u dvorani, žrtvovao sam sve i sad sam ostvario svoje snove", rekao je nakon meča Tyson Fury.

Fury je dominirao protiv Klička gotovo tijekom čitavog meča te je ostvario 25. pobjedu u isto toliko nastupa u karijeri.

"Teško je doći u drugu državu, tamo se boriti i pobijediti. Moram priznati, tijekom zadnje runde sam mislio da ću izgubiti ovaj meč'', izjavio je Irac.

Kličko je tako u svojoj 19. obrani naslova prvaka pretrpio prvi poraz, a ukupno mu je to četvrti poraz u 68. profesionalnom nastupu. Posljednji poraz prije ovog veliki Ukrajinac pretrpio je još 2004. godine od Amerikanca Lamona Brewstera.

"Vladimire, ti si veliki šampion i hvala ti što si mi dao priliku. Ono sve prije borbe bila je zabava. Ja sam mlad i htio sam napraviti šou. Svi su nekada bili mladi, vjerujem kako me razumiješ", poručio je Fury, a Kličko na kraju nadodao:

"Bio je nevjerojatno brz za tako visokog momka. Jako se dugo kreće i ima dugačak raspon ruku. Htio sam boksati i biti opušten, cijelo vrijeme sam tražio distancu, no nisam uspio.''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider