FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
potpuno zasluženo

VIDEO Irski 'div' Fury sredio Vladimira Klička i šokirao cijeli svijet!

U boksačkom spektaklu u Düsseldorfu Vladimir Kličko pretrpio je četvrti poraz u karijeri i prvi nakon 11 godina, te 22 uzastopne pobjede...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Irski boksač Tyson Fury novi je svjetski boksački prvak u teškoj kategoriji nakon što je jednoglasnom sudačkom odlukom slavio protiv 12 godina starijeg Vladimira Klička. Fury je nagovještao da će on biti taj koji će prekinuti dominaciju ukrajinskog boksača i tako je i bilo. Sva trojica sudaca presudila su u korist Furyja, koji je uzeo pojaseve prema WBA, IBF, WBO, IBO i The Ring Heavyweights verziji.

Psihološki rat vođen je na sam dan borbe. Pri pregledavanju ringa kamp Tysona Furyja uputio je kritiku da je ring premekan, pa je organizator morao ukloniti jednu od tri spužve koje su se nalazile ispod površine. 1:0 za kamp Fury.

Svega sat vremena uoči borbe predstavnici kampova trebali su doći u suparničke svlačionice i gledati bandažiranje šaka prije stavljanja rukavica. Kada je predstavnik kampa Fury stigao imao je što vidjeti. Vladimir Kličko već je imao bandaže na rukama na što je ovaj 'pukao'. Odmah je napao organizatora i tražio Klička da ponovno omota šake, što je Ukrajinac naravno i napravio. 2:0 za kamp Fury.

'Natjerali smo Klička da radi stvari koje jednostavno ne želi. Nije dobio nijednu psihološku borbu uoči meča i to pokazuje da smo na dobrom putu', govorio je Furyjev trener uoči meča.

Borba je kasnila više od pola sata, a kada je krenula Britanac je bio kvalitetniji. Ljevak Fury 'plesao' je po ringu i pozivao Klička da ga napadne, što je ovaj vrlo sramežljivo i radio. U prvoj rundi nijedan boksač nije pokazao nešto posebno, a onda je Fury u idućih nekoliko bio kvalitetniji što je malo pokrenulo Klička.

Ukrajinac je pokušavao prići Furyju, međutim dugačak raspon ruku suparnika spriječavao ga je da opasnije ugrozi Britanca. Runde su bile naizgled izjednačene, no Fury je bio boksač koji je uputio daleko više udaraca i boksač koji je nakon prvih šest rundi bio u osjetnoj prednosti.

Najbolje od dvojice boksača dobili smo u 9. rundi kada je najprije Kličko udario Furyja u bradu, no onda je sjevnula ljevica Irca koja je pošteno uzdrmala Ukrajinca. Bio je to najsnažniji udarac koji je ijedan od dvojice boksača uputio, odnosno primio i moguće da je upravo to presudilo pobjednika.

Uoči posljednje dvije runde Kličkov trener rekao je svom zaštitniku: 'Pretvori ovaj boksački meč u tučnjavu. Moraš ga nokautirati'.

Ali Kličko nije uspio. Fury je izdržao i, unatoč kaznenom bodu koji je dobio u 11. rundi zbog udaranja Klička u potiljak, priredio najveći šok u novijoj boksačkoj povijesti.

Prilikom pobjedničkog govora Fury se rasplakao, nije mogao vjerovati što je napravio, a potom je i zapjevao.

"Ovo je za sve moje navijače u Ujedinjenom Kraljevstvu, sve moje naviječe u Irskoj, sve moje navijače u Americi, sve moje navijače u Njemačkoj i posebno za moju suprugu", rekao je Fury, a onda otpjevao, na svoj način, veliki hit Aerosmitha 'I don't want to miss a thing'.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider