FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Prve kontroverze

FOTO Polemike i sumnje: Može li ovaj detalj odlučiti 'meč stoljeća'?

Kako se približava okršaj Floyda Mayweather i Mannyja Pacquiaoa tako se zaoštravaju trzavice među taborima dvaju boksača…

Naglašena ekscentričnost i neskrivena arogancija pa i bahatost Floyda Mayweathera zna ići na živce njegovim rivalima u ringu, a još više njihovim trenerima. Iznimka nije ni trener Mannyja Pacquiaoa, Freddie Roach, kojeg je Amerikanac izbacio iz takta objavom na društvenim mrežama rukavica koje će nositi u meču.

Gledajte UŽIVO boksački 'meč stoljeća' na Novoj TV i Gol.hr!

Evo koliko stoji mjesto pokraj istinske legende na 'meču stoljeća'

Mayweatherove rukavice marke Grant bit će prilično šarene, ukrašene "skromnom" skraćenicom TBE (The Best Ever) koja očito "bode u oči" suparnički tabor. Roach se javno upitao jesu li rukavice napravljene po boksačkim pravila? Posumnjao je da su korišteni nedozvoljeni materijali pa je uputio protest Komisiji države Nevade tražeći da se detaljno ispitaju.

„Za razliku od Mayweathera čija su rukavice napravljene ručno i ne znamo što je unutra, Mannyjeve rukavice su standardne, napravljene strojno. Ništa posebno. Uvijek ih koristi i zna se kakve su“, naglasio je Roach.

Pacquiao će nositi rukavice meksičke tvrtke Cleto Reyes, ali još uvijek se ne zna kako će izgledati jer ih nije javno pokazao. Polemike oko rukavica zacijelo će se nastaviti do samoga meča.

Kontroverze oko rukavica nisu rijetkost u svijetu boksu, bilo je slučajeva kada se o tome raspravljalo i dugo nakon održanih mečeva, no teško je povjerovati da će Komisija i suci progledati "kroz prste" Mayweatheru ako rukavice nisu napravljene po propisima. Na ovoj razini, u meču koji će gledati milijuni gledatelja, to bi bilo ispod svake razine.

Meč stoljeća gledajte uživo na Novoj TV i Gol.hr u noći sa subote na nedjelju od 3:30, a snimku na Novoj TV u nedjelju od 21:00. Borilački spektakl komentirat će Željko Vela.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider