FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
u dnevniku nove tv

Cro Cop najavio daljnje korake u svojoj borbi, ali od Arene neće biti ništa

Mirko Filipović otkrio je u Dnevniku Nove Tv svoje daljnje poteze u borbi protiv optužbi za doping.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Cro Cop je nakon dva mjeseca dočekao lijepe vijesti. Iz Američke antidopinške agencije (USADA) javili su mu kako je test krvi i urin bio negativan.

''Ja sam znao da od toga nema ništa jer ja naprosto nisam bio dopingiran. Eto, istina ispliva kad-tat'', rekao je Mirko u Dnevniku Nove TV.

"Sretan sam što sam dobio ovu bitku. Optužili su me potpuno zdravog-pravog, što nije bilo definitivno korektno od USADA-e. Nalazi su stigli, i to nakon što sam ja zatražio nalaze. Da ih ja nisam tražio ne bi ih oni ni poslali.''

No, dvogodišnja suspenzija i dalje ostaje na snazi. Problem je u tome što je Mirko sam priznao uzimanje ljudskog hormona rasta (HGH), dok još nije znao što će test pokazati. Radi se o supstanci koja je zabranjena u američkom sportu, a Antidopinška agencija od prošle godine provodi stroge kontrole sportaša iz NFL-a, NBA-a, kao i UFC-a.

Hormon rasta uzima se za brže oporavljanje od ozljeda, a ne za stjecanje prednosti pred protivnikom. No ipak, HGH je zabranjeno sredstvo. Od daljnjih koraka, Cro Cop najavljuje pokušaj rušenja suspenzije.

"Oni sad ne žele priznati pogrešku. Ne žele povući suspenziju zbog "rekla-kazala". Ali vidjet ćemo...o tom-po tom. I iznad Pape ima Papa. Ne može se to pretvoriti u lov na vještice, i ne može si USADA davati neka prava koja njima ne pripadaju."

No, što će budućnosti tiče: povratka u ring neće biti. Iako su ga mnogi obožavatelji već vidjeli na velikom UFC spektaklu, koji će se prvi put u Hrvatskoj održati u travnju u zagrebačkoj Areni.

"Ja sam se stvarno povukao i ne mislim nastupati. I odmah demantiram...vidim, počelo se po Facebooku pisat i otvarat mogućnost mog nastupa u Zagreb Areni, to ne dolazi u obzir. Jer moje tijelo nije u stanju da izdrži posebno pripreme od osam tjedana."

I za kraj Mirkova poruka svim navijačima koji su bili uz njega.

"Hvala svima na podršci, hvala svima koji su mi dali povjerenje. Eto...istina ispliva kad-tad."

Boksačke vreće i naporni treninzi sada su iza njega. A ispred, kako kaže: vrijeme posvećeno sinovima i obitelji.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider