FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
'Razapeli me ni krivog ni dužnog'

VIDEO Pogledajte kako je Cro Cop prokomentirao suspenziju

Iako se nedavno umirovio, Mirko Filipović suspendiran je na dvije godine zbog kršenja antidopinških pravila.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

UFC je potvrdio da je Mirko Filipović prijavio korištenje hormona rasta zbog liječenja ramena, ali i da podržava sankcioniranje. Proslavljeni hrvatski borac je ekskluzivno za Novu TV progovorio još jednom na tu temu.

Mirko Filipović suspendiran na dvije godine!

Žestoka reakcija Cro Copa: 'Nabacivali su se blatom na mene!'

Dva tjedna nakon službenog umirovljenja najmanje je uživao u mirovini. Cro Cop je još jednom želio naglasiti kako se nije povukao zato što je očekivao suspenziju.
''Istina da me ta agencija suspendirala i da su me razapeli ni krivog ni dužnog. Suspendirali su me na temelju mog telefonskog poziva jer sam ja rekao da imam težu ozljedu, to isto sredstvo je dopušteno pod pretpostavkom da sam ja njih nazvao'', kaže Cro Cop.

Najveću grešku je napravio zato što nije prijavio na vrijeme korištenje te terapije. Da je poslao liječničko odobrenje kako mu je to jedini način da spasi rame, dobio bi dozvolu od američke antidopinške agencije koja ga je suspendirala.

''Bez veze, uopće ta suspenzija nije bila potrebna. Obavijestio sam UFC da sam ozlijeđen i da ne mogu. Da je prevelika pauza od borbe s Gonzagom i da je moja mirovina moj konačni i jedini izbor. Nepotrebno je bilo.''

Želi istaknuti da s upotrebom hormona rasta u liječenju ozljede ne bi dobio prednost nad protivnikom.
''Ja od toga nemam ništa da ću biti snažniji, brži, jači... sve što ima veze s dopingom. No meni je već neugodno opravdavati se, nema smisla. Niti kome što dugujem osim navijačima i to samo zbog njih kažem, zbog ljudi koji su pratili moju karijeru, koji su me podržavali.''

Ugovor UFC-a i američke antidopinške agencije je nedavno potpisan i poprilično rigorozno kažnjava svaki prijestup. Po najnovijem ni infuzija se ne smije koristiti.
''Da sam rekao da sam uzeo običnu infuziju, bilo bi Cro Cop suspendiran zbog kršenja antidopinškog programa i opet bi bilo Mirko dopingiran - eto.''

Na kraju se sve pretvorilo u medijski cirkus zato jer je Cro Cop ipak veliko ime u svijetu borilačkog sporta.
''Ja sam se povukao s velikim nizom pobjeda, super je bilo, nažalost se ta ozljeda dogodila. Bolje ozljeda nego poraz. Sam sebi se smijem da sam bio tako naivan, svako zlo za neko dobro. Ni više ni manje'', zaključio je Cro Cop.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider