FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
bez objašnjenja

Obožavani borac Conor McGregor šokirao UFC svijet: 'Prekidam karijeru'

Neočekivani udarac dobio je cijeli borilački svijet nakon objave Conora McGregora...

Irski UFC borac Conor McGregor, obožavan od mnogih u svijetu, odlučio je povući se u ranu mirovinu. Tako je barem napisao na svom Twitter profilu, dok je predsjednik UFC-a Dana White objavio kako je njegova borba zakazana za 9. srpanj protiv Nicka Diaza otkazana zbog neizvršavanja promotivnih obaveza.

"Odlučio sam se povući mlad. Hvala na svemu. Vidimo se kasnije", napisao je McGregor.

 

“Bilo je zabavno dok je trajalo”, poručio je McGregorov trener Kavanagh preko Twittera i time dodatno začinio novonastalu situaciju.

Čini se da je McGregor, kako se špekulira nakon objave, odlučio pokazati UFC-u i Dani White da nitko ne upravlja njime i njegovim životom. Mnogi borci, zapravo velika većina njih, 'pleše onako kako UFC svira', no ne i McGregor. To je očito jako razljutilo predsjednika UFC-a koji je odlučio povući najoštriji mogući potez i otkazati borbu večeri.

Mnogi su s nevjericom 'retvitali' na poruku irskog borca, dok neki ipak ne vjeruju da je zaista riječ o završetku karijere. Na McGregorov tvit je odgovorio i Nate Diaz, jedini borac koji ga je porazio u UFC-u, a on je samo sarkastično napisao:

"Moj posao je ovdje završen. I ja odlazim u mirovinu".

McGregor stisnuo šamar MMA i UFC svijetu

Vijest je šok svim ljubiteljima MMA-a i UFC-a. Naime, još je prošloga tjedna McGregor na profilima društvenih mreža objavljivao fotografije kako se priprema za uzvrat protiv Diaza na Islandu, a sada je odlučio reći zbogom.

Neki nagađaju da je to napravio jer ga je previše pogodila smrt mladog portugalskog borca Joaoa Carvalha, čiju je borbu gledao u Dublinu. Podsjetimo, Carvalho je normalno završio meč, no onda mu je 30-ak minuta kasnije pozlilo te je preminuo od ozljeda u bolnici.

"Ovo je tako rijetka situacija da ne znam kako se nositi s njom", rekao je McGregor koji je sjedio tik uz ring i gledao borbu.

Ako se pokaže istinitom, ova vijest mogla bi biti katastrofalna za čelnike najjače MMA promocije koji su utukli nevjerojatne iznose u organizaciju revanša između McGregora i Natea Diaza, ali i u sami UFC 200 event kojeg je dvojac trebao predvoditi. Podsjetimo, dvojac je početkom ožujka odradio borbu u Las Vegasu gdje je McGregor, koji se borio u dvije razine višoj kategoriji, doživio neočekivani poraz.

Bilo ga je uzbudljivo gledati

McGregor je dosada u UFC karijeri, otkako je debitirao 2013. godine, odradio osam borbi i samo je u toj posljednjoj bio poražen. Zaradio je otprilike 2.8 milijuna dolara samo od borbi, a tko zna koliko još od sponzora jer je bio nevjerojatno popularan.

McGregor je u svojem debiju u UFC-u u travnju tehničkim nokautom u prvoj rundi, nakon svega minute borbe, riješio Marcusa Brimagea, a potom je još četvoricu boraca pobijedio na isti način. Jedino je Max Holloway izdržao sve tri runde s Ircem u oktagonu.

Najviše ćemo ga pamtiti po nokautu kojem je zadao Joseu Aldu u prosincu 2015. godine kada je postao prvi Europljanin koji je uzeo UFC pojas na način da je slavio protiv prvaka. McGregor je nokautirao Alda u prvoj rundi nakon svega 13 sekundi borbe kombinacijom udarca noge i ruke.

"Preciznost pobjeđuje snagu, pravovremenost pobjeđuje brzinu", rekao je Irac nakon pobjede.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider