FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
miesha nova prvakinja

UFC 196: McGregor srušio rekord pa ugušen, Holm ostala bez pojasa

Irska MMA superzvijezda Conor McGregor nije uspio pobijediti u meču dvije kategorije iznad one u kojoj drži naslov.

Nate Diaz stao je na kraj nepobjedivom nizu Conora McGregora. Irska zvijezda koja je pokorila perolaku kategoriju, ali i cijeli UFC svijet, barem u onom marketinškom dijelu, nije uspio slaviti u borbi u velteru. U svom debiju u kategoriji do 77 kg poražen je gušenjem u drugoj rundi.

Podsjetimo, Irac se trebao boriti u lakoj kategoriji protiv prvaka Rafaela Dos Anjosa, ali je ovaj odustao zbog ozljede. Uletio je Diaz kao zamjena, ali u kategoriji više i zaustavio McGregora. Pokazalo se kako su mali veći momci ipak teži zalogaj od onih u perolakoj kategoriji gdje irski borac i dalje drži pojas prvaka osvojen šokantno brzim nokautom protiv Josea Alda.

Ipak, McGregor je uspio u nečemu što nije nitko u UFC-u. Postao je prvi borac koji je za jednu borbu (bez bonusa i novca od PPV-a) dobio milijun dolara! No, to će biti tek desetina svega što će zaraditi, jer cijeli iznos, koji uključuje brojne sponzore, trebao bi se popeti na za MMA vrtoglavih 10 milijuna dolara.

Tate napokon do pojasa

Miesha Tate ostvarila je san i uzela pojas UFC prvakinje u bantam kategoriji. Nije to uspjevala dok je na tronu bila Ronda Rousey, ali je zato pojas uzela Holly Holm koja je šokirala svijet pobjedom protiv Rousey.

Tate je u posljednjoj rundi uspjela 'uzeti leđa' Holm i također gušenjem doći do pobjede karijere i pojasa prvakinje koji će vjerojatno braniti protiv Rousey.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider