FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
svjetski prvak u hrvanju

VIDEO Pogledajte tko je Amir Aliakbari, suparnik Cro Copa u finalu Rizina!

Mirko Cro Cop imat će impresivnog suparnika u finalu Rizinovog World Grand-Prix turnira u japanskoj Saitama Areni...

Suparnik Mirka Filipovića u finalu Rizinovog World Grand-Prix turnira u Japanu bit će snažni Iranac Amir Aliakbari, svjetski prvak u hrvanju grčko-rimskim stilom iz 2010. godine. Upravo je njega, još u rujnu prije borbi prvog kola, Cro Cop označio kao jednog od favorita za naslov prvaka.

Aliakbari je nakon 10 minuta borbe slavio protiv Rusa Moldavskog podijeljenom sudačkom odlukom. Ta podijeljena odluka je bila pomalo iznenađujuća jer je Iranac djelovao daleko bolje u ringu, a Rus veći dio meča bezidejno.

Aliakbari je, kao i Mirkov suparnik do polufinala Baruto, također neporaženi borac u MMA-u s omjerom 5-0, međutim nikada se dosada nije susreo s toliko dobrim borcem kao što je to Filipović.

Aliakbari je 29-godišnji bivši hrvač grčko-rimskim stilom koji je u obje borbe na Rizinovom turniru slavio sudačkom odlukom nakon dvije runde. U prvom je kolu bio bolji od Joao Isidora Almeide, a prije dva dana je bio bolji od Heatha Herringa, koji se vratio iz mirovine samo za ovu prigodu.

S obzirom na njegovu veličinu i masivnost, činjenica da je Aliakbari u obje borbe u posljednjih 48 sati otišao do 10 minuta trebala bi biti dobra vijest za Mirka koji u finale ulazi daleko odmorniji od Iranca.

 
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider